Suositellut pokerisivut

Pokeri on jo pitkään ollut se eniten pelattu korttipeli netissä, paitsi jos mukaan laskee ilmaiset yksinpelattavat pasianssit, jotka pelimäärissä ovat vielä selkeästi ykkönen. Mutta rahapelien maailmassa se on pokeri mikä jyllää ja siellä eritoten televisioiduista turnauksistakin tutuksi tullut Texas Hold’em pokeri.

Samalla kun pokerista on tullut niin suosittu, on se kasvavan suosion mukana tullut saatavilla todella paljon erilaisia pokerisivuja ja pokerihuoneita, missä peliä voi pelata netissä joko automaattia tai muita pelaajia vastaan. Suomalaisille pelaajille pokeri on tullut tutuksi jo kioskeilla ja kaupoissa sekä huoltoasemilla olleista Veikkauksen automaattipeleistä, joissa jokeri oli yhdessä vaiheessa yksi suosituimmista, kylläkin aivan sillä perinteisellä viiden kortin pokerin eli 5 card stud- myötä.

Netin mahdollisuudet yllättävät

Moninaiset pokerisivut voivat aluksi olla jopa ylipääsemättömiä siinä mielessä, ettei itse oikein edes tiedä, minne menisi pelaamaan. Kannattaa kuitenkin malttaa mielensä ja palata aina aluksi aivan alkuun, eli varmistaa itselle, että tietää mitä on tekemässä. Pelaaminen netissä rahalle Texas Hold’em pokeria on hieman erilaista kuin pelaaminen sitä vanhaa viiden kortin pokeria. Samaa peleissä ovat pokeriyhdistelmät, mutta siinä missä viiden kortin pokerissa pelaajalla on vain se oma kätensä, niin Texas Hold’em pelissä pelaajalla on itsellään omassa kädessään vain kaksi korttia, mutta pöydälle tulee kierros toisensa jälkeen lisää kortteja siten, että lopussa pöydällä on viisi korttia. Kaikilla pelaajilla on siis käytössään seitsemän korttia yhdistelmien saamiseksi, joten todennäköisyydet ovat hieman erilaiset kuin viiden kortin pokerissa.

Monet meistä ovat lukeneet eri lehdistä tai netin palstoilta suomalaisista pokeriammattilaisista, kuinka niistä jotkut ansaitsevat satoja tuhansia euroja vuodessa. Vasta lähempi lukeminen paljastaa todellisuuden, mikä kertoo mm. tilanteista, missä pelaaja on voinut pelata jo kuukausien tappioputkessa häviten kymmeniä tuhansia euroja ennen seuraavaa isompaa voittoa.

Nettipokerille on mahdollisuuksia netin pokerihuoneissa aivan pienistä mikropanoksista isoihin turnauksiin, missä ne todella isot julkiset voitot ovat saatavilla. Turnaukset vain kestävät pitempään ja pelaajan, joka havittelee finaalipöytään pääsystä, pitää voittaa useampi alemman tason pöytä ennen finaaliin pääsyä – riippuen totta kai turnauksen tyylistä.

Mistä oikea pöytä ja pelipaikka itselle?

Jos olet pokerin ystävä ja haluat pelata rahasta pokeria, kannattaa lähteä liikkeelle omasta itsestään. Eli kuinka hyvin oikeasti tunnet ja tiedät lajin. Se että tiedät mitä pokeriyhdistelmiä on, on vasta alkua. Sinun pitäisi tunnistaa myös todennäköisyydet ja varsinkin Hold’em pöydän ja pelin etenemisen eri vaiheisiin liittyvät todennäköisyydet. Tämän lisäksi on hyvä opiskella hieman etukäteen erilaisia taktiikoita, joita esitellään sekä pokerisivuilla että esimerkiksi YouTubessa. Pokeri on osittain taitoa ja osittain korttionnea ja toisia pelaajia vastaan pelattaessa kyse on myös toisten pelaajien lukemisesta ja näiden pelitaktiikoiden oppimisesta. Kukaan ei tule pokeriammattilaiseksi yhden tai kymmenenkään pelikerran kautta vaan ammattilaisuus vaatii aikaa, omistautumista ja etenkin sitä pelaamista.

Jos suhtaudut omaan pelaamiseesi vakavasti, mieti tarkkaa mikä on pelibudjettisi ja aseta kohdepöytäsi ja pokerisivusto sen mukaisesti. Sinun ei kannata istua mihinkään aivan mikropanospöytään, koska siellä kaikki pelaavat miten sattuu, koska mitään todellista tappioriskiä ei ole olemassa. Valikoi ja etsi itsellesi sellainen pokerisivusto, jolta löytyy tarpeeksi pelaajia, mielellään kansainvälisesti. Tarpeeksi sopivan panostustason pöytiä ja näiden lisäksi mahdollisuus silloin tällöin osallistua oikeaan turnaukseen ja katsoa, kuinka pitkälle taidot riittävät. Ja jos haluat edetä ammattilaiseksi tai edes hyväksi amatööriksi, sinun oikeasti kannattaa opiskella pokerin saloja.

Pokerihan on pelinä kohtuullisen yksinkertainen ja helppo, mutta jos et viitsi opetella taktiikoita ja katsella pokerivideoita, et tule koskaan olemaan siinä hyvä. Jokainen ammattilainenkin on saanut joltain opastusta – vain harvat pystyvät omaksumaan lajin salat ilman kenenkään apua.