Viihdy pasianssi vapaakenttä -pelin parissa

Tuntuuko siltä, että vapaa-aika kotona kuluu tuskastuttavan hitaasti? Onneksi verkossa on olemassa ilmaisia pelejä, kuten pasianssi vapaakenttä, joka voi pelastaa sinut tylsyydeltä. Pääset pelin kautta haastamaan itseäsi ja kehittämään keskittymistaitojasi. Miksi sinun täytyisi kokeilla pelata tätä peliä?

Pelaa ilmaiseksi verkossa

Kuten monia muitakin pasianssi pelejä, myös vapaakenttä pasianssia voi pelata ilmaiseksi verkossa. Sinun pitää vain löytää mieleisesi sivusto pelaamiseen ja tutustua siihen. Usein näissä verkkopeleissä voi pelata sekä tietokonetta vastaan että muita ihmisiä vastaan. Voit myös haastaa ystäväsi mukaan pelaamaan kanssasi verkossa. Näin sinun tai ystäviesi ei tarvitse lähteä kotisohvalta viettääksenne mukavasti aikaa pelaten.

Mikäli haluat löytää muita pelejä viihdyttämään sinua, vieraile osoitteessa ilmaisetpelit.io.

Opi pelin säännöt

Vapaakenttä pasianssin säännöt saattavat vaikuttaa monimutkaisilta, mutta ne on helppo oppia. Peliä pelataan normaalilla 52 kortin pakalla ilman jokereita ja pelilaudalla tulee olla neljä pelikenttää. Pelin tavoite on saada pelikentän oikeassa reunassa olevien kotipinojen kortit lajiteltua maittain ja ne on järjestettävä ässästä kuninkaaseen.

Pelissä voi siirtää kortteja eri tavoin. Voit siirtää kortin pystyrivistä toiseen, vapaana olevaan vapaakenttään, vapaakentästä pystyriviin ja pystyrivistä maan kotipinoon. Viimeisessä siirrossa kortin on kuitenkin oltava oikeaa maata.

Kaikki pelit ovat ratkaistavissa

Vaikka aloittajalle saattaa tuntua siltä, ettei tietty peli ole millään ratkaistavissa, se ei kuitenkaan ole totta. Pasianssi vapaakentän kaikki korttiyhdistelmät on mahdollista ratkaista, mutta toki osa peleistä on helpompia kuin toiset. Voit ottaa jokaisen pelin vastaan haasteena ja palapelinä, joka sinun on ratkaistava. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun onnistut ratkaisemaan haastavan pelin, jonka parissa olit puntaroinut jo pitkään.

Miten kehittyä pelissä?

Jotta pystyt läpäisemään pelin, sinun täytyy löytää tapoja, miten kehittyä siinä. Toki voit pelata peliä useaan kertaan, jolloin voit oppia itse uusia niksejä ja keinoja läpäistä taso, mutta on olemassa myös konkreettisia vinkkejä tasojen läpäisyyn. Tärkeintä on esimerkiksi vain yksinkertaisesti pelata huolellisesti ja tutustua pelikortteihin ennen kuin tekee siirtoja ja ehkä jopa miettiä siirtoja etukäteen. On myös helpointa löytää korttien seasta ässät, jolloin ne vapautuvat pelattaviksi korteiksi ja yritä järjestellä kortteja aluksi vain korttipinojen avulla, äläkä pelaa kortteja vapaakenttään harkitsematta.

Pelaamalla näin kehität omaa päättelykykyäsi, sillä mietit siirtojasi tarkkaan etukäteen. Pasianssi vapaakenttä on kuin shakkia, sillä kun olet tehnyt siirron, et voi enää peruuttaa sitä. Jos siis haluat läpäistä tämän hyvää ongelmanratkaisukykyä vaativan pelin ja päihittää ystäväsi, sinun on pohdittava siirtojasi tarkemmin, eikä vain yrittää siirrellä kortteja satunnaisesti. Tämän pelin läpäisy ei perustu pelkästään satunnaisuuteen, vaan myös päättelykykyyn.

Pidä hauskaa

Pasianssi vapaakenttä -peli saa sinut kokemaan sekä onnistumisen että epäonnistumisen tunteita ja tästä on hyvä peli tehty. Tätä peliä pelatessa joutuu olemaan jatkuvasti tarkkana, sillä passiivisuus johtaa vain vääränlaisiin siirtoihin. Jos olet siis yleensä äkkipikainen, voit oppia olemaan kärsivällisempi tämän pelin parissa. Pelin hyvä puoli on myös se, että jokainen pelikierros on erilainen, jolloin et voi koskaan tietää, mitä edessä odottaa. Joudut pohtimaan siirtojasi erikseen jokaisessa pelissä ja miettimään etukäteen, miten juuri tämä peli tulisi ratkaista.

On myös oivaltavaa tajuta, miten hyvin itse pystyy ratkaisemaan haastaviakin pulmia, jos on aikaisemmin arvellut, ettei ole taitava tämän kaltaisissa peleissä. Todellisuudessa kaikki voivat kehittyä tässäkin mestareiksi. Älä siis tylsisty yksin kotisohvallasi, vaan viihdy ja kehitä itseäsi pasianssi vapaakenttä -pelin parissa.