Torstaina voittaja löytyy kotoa

Kuva: YLEn juttu: https://yle.fi/urheilu/3-10760837

Nyt torstaina pelataan jännittävä kamppailu jääkiekon Suomen liigamestaruudesta Hämeenlinnassa. Jos vierailijajoukkue Oulun Kärpät voittaa Rinkelinmäellä toisen kerran vieraissa, on tämän vuoden mestari Kärpät.

Lukuunottamatta viime kertaista tappiota kotonaan, HPK on ollut kotiyleisönsä edessä iskussa, eikä ole sortunyt ylimielisyyteen tai yliyrittämiseen, joten ryhtiliikkeen ja pienen Vappuloman jälkeen on kaukalossa uusiutunut HPK. Ei torstain ottelusta kummallekaan helppoa tule olemaaan, sillä erot ovat pieniä. Nimivahva Kärpät vs kauden todellinen suuryllättäjä HPK ovat tuottaneet tasaisia ja jännittäviä kamppailuja tämän kauden loppuottelusarjaan, joka jatkuu vielä torstainkin jälkeen sillä Hämeenlinnassa HPK tasoittaa finaalivoitot lukemiin 3-3.

Maaleilla ei Hämeenlinnassa mässäillä, molemmat maalivahdit pelaavat hyvän ottelun ja ennusteemme on HPK voitto 2-0, ja viimeinen maali tyhjiin. Nimittäin Oulun tappio-ottelussa HPK:lla oli paikkansa: HPK voitti ottelussa laukaukset 53–25, mutta teki nolla maalia. Maalia kohti menneissä laukauksissa tilasto oli jo huomattavasti tasaisempi 29–18.