Jääkiekkoa suoratoiston kautta

Jääkiekkokausi alkaa olla käsillä, ja samaan aikaan oma suomalainen potkupallomme pelailee viimeisiä kierroksia ja Valioliiga pääsi vauhtiin. Suomalaisten silmissä ykköslaji talvisin on kuitenkin nykyään jääkiekko.

Jääkiekkoa peruskanavilta

Television kanavat ovat lisääntyneet ja luulisi, että SM-liigaakin näkisi entistä enemmän peruskanavilta, mutta asia on itseasiassa aivan toisin. Syy muutokseen on luonnollisesti taloudellinen, kotimainenkin liiga haluaa itselleen entistä enemmän rahaa lähetysoikeuksista ja huutokaupan tapaan liigan otteluiden televisiointioikeudet on myyty parhaiten maksavalle. Jääkiekko live stream eli suoratoisto on siirtynyt pääosin maksullisille palvelukanaville, mutta samalla niiden tarjonta on laajentunut selvästi ja nykyään jääkiekkofanit voivat katsoa jääkiekkoa koska vain ja missä vain, jopa älylaitteilla kuten puhelin ja tabletti. Silloin tällöin nämä suoratoistokanavat antavat yksittäisiä otteluita myös tavallisille televisiokanaville luonnollisesti maksua vastaan.

Suoratoiston parhaat vaihtoehdot

C More on yksi oma suosikki ja sen sport-kanavat, joita voi katsoa esimerkiksi CHL liigan ottelut. Toinen suosikki on Viaplay josta voi katsoa NHL ja KHL ottelut suorana, mutta jos oma suosikki on kotimainen liiga, on käytännössä ainoa vaihtoehto Telian Liiga TV, mitä kautta jokainen voi seurata oman joukkueensa kaikki ottelut alle 20 euron kuukausimaksulla.

Muitakin suoratoistokanavia ja mahdollisuuksia toisiin sarjoihin ja näihinkin löytyy netistä, mutta nämä kolme ovat kaikista tutuimmat suomalaisille.

Kuka voittaa mestaruuden, kuka nostaa pokaalit

Siitähän jääkiekossa on pitkälti kyse, voittamisesta – kukaan ei halua pelata ammatikseen ja aina hävitä. Jos tuntuu, että asia ei ole näin niin voi kuunnella Mikko Koivun haastattelun aiheesta. Hän haluaisi päästä viimeisiksi kausikseen NHL:ssä joukkueeseen, millä on oikeasti mahdollisuudet voittaa Stanley Cup. Mikko on hyvässä maineessa omassa joukkueessaan, mutta Minnesota Wild tuskin kamppailee kannusta tälläkään kaudella. Tekihän Teemu Selännekin joukkuevaihtojaan juuri voittaakseen Stanley Cupin.

Suomen mestaruus jälleen jaossa

Suomen viime kauden mestareilla HPK:lla on tänä vuonna 90-vuotisjuhlavuosi ja joukkue tekee varmaan parhaansa uusiakseen viime kauden mestaruuden, mutta tosiasia on, että silloin kauden pitää todellakin mennä putkeen. Kotonaan Rinkelinmäellä HPK tulee olemaan kaikille joukkueille kova purtava voitettavaksi ja Rinkelinmäen fanaattinen kotiyleisö on kuin kuudes pelaaja jäällä, mutta vieraissakin joukkueen pitää pystyä voittamaan tiukat ottelut. Liigassa on monta joukkuetta, joilla on mahdollisuudet mestaruuteen ja viime kaudella finaalin hävinnyt Oulun Kärpät ei suinkaan ole unohdettu mestaruuskeskusteluista, päinvastoin Kärpät on yleisissä keskusteluissa tulevan kauden mestarisuosikki.

Jokerit ja KHL

Entä sitten KHL? Miten käy ”suomalaistetun” Jokereiden? Jokerit lähtee kauteen kaksijakoisin mielen, toisaalta joukkue on koko KHL:n eurooppalainen mainosjoukkue mutta toisaalta joukkueella voi onnistuessaan olla mahdollisuudet ainakin lähelle finaalipelejä. KHL:ssä on kuitenkin tapana tiukoissa paikoissa varmistaa voitto jopa tuomareiden avulla, onhan KHL myös Venäjän poliittisen koneiston ulkoinen osa, jolla saadaan koko isoa valtiota yhdistettyä urheilun avulla. Käytännössä jokainen KHL joukkue tekee taloudellisesti tappiota ja vain joukkueiden takana olevat rikkaat rahoittajat mahdollistavat joukkueiden toiminnan, mutta samahan on käytännössä myös rapakon takana NHL:ssä.

Kuka voittaa NHL mestaruuden?

Jos katsoo vedonlyöntikertoimia niin Tampa Bay Lightning on yksi suurimmista ennakkosuosikeista tulevalle kaudelle eikä Vegasin, Bostonin, Coloradon tai Toronton mahdollisuuksia mestaruuteen ole pilattu älyttömän suurilla kertoimilla. Myös NBCSN eli Pohjois-Amerikan NHL lähetyksiä tekevä televisioyhtiö on omissa lausunnoissaan jo aikoja sitten nostanut suosikeiksi samat joukkueet mutta hieman eri järjestyksessä. Heilläkin Tampa Bay on ykkönen seuraavina Vegas, Bonston ja Toronto sekä Colorado. On oikeastaan aika erikoista, että monissa listauksissa Colorado Avalanche on niinkin korkealla kuin se on, jos vertaa joukkueen todelliseen pelihistoriaan ja siihen tosiaan, ettei joukkue todellisuudessa vahvistunut paljoakaan tässä ennen tulevaa kautta.

Näiden lisäksi voi seurata myös Ruotsin Elitserieniä tai Norjan liigaa, tuo CHL on tosiaan asia erikseen ja siihen emme tällä kertaa edes koske, mikä on sinun mieliliigasi, ja seuraako sitä television, suoratoiston välityksellä, vai menetkö paikan päälle katsomaan pelejä?