Hetemaj merkkipaalustaan: ”Ei tässä vielä valmiita tai tyytyväisiä olla”

Chievo Veronan Perparim Hetemaj kommentoi Unibetille tuoreeltaan 250 Serie A -ottelun virstanpylvästä ja Mestarien liigan jatkopareja. ”Perpa” on vakuuttunut Barcelonan iskukyvystä, mutta veikkaa että Real Madridille tulla vaikeuksia Ajaxin käsittelyssä.

Hetemaj juhli sunnuntaina merkkipaalua omalla urallaan. Hän sai täyteen jo 250 Serie A:n ottelua, kun Chievo pelasi 0–0-tasapelin Ferrarassa SPALia vastaan. Otteluista 30 tuli Brescian paidassa kaudella 2011–12, loput Chievon riveissä syksystä 2011 lähtien.

– Kuulin rajapyykistä itse sunnuntai-iltana, kun joku oli twiitannut asiasta. Olen ylpeä niin suuresta pelimäärästä, mutta ei tässä vielä valmiita tai tyytyväisiä olla. Seuraava steppi on 300 matsia. Sen jälkeen katsotaan, vieläkö ura jatkuu ulkomailla, mutta ainakin 300 peliin pyritään!

Mestarien liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit arvottiin maanantaina. Veronalaisen Chievon keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj’n papereissa FC Barcelona oli jo ennen arvontaa suurin suosikki Mestarien liigan mestariksi, eikä arvonta antanut ”Perpalle ”aihetta muuttaa mieltään.

– Barcelona sai vastaansa Olympique Lyonnaisin. Lyon on hyvä, nuori joukkue, jolla on hyviä yksilöitä. Barcelona on silti mielestäni ehdoton suosikki 16 parhaan joukossa, Hetemaj analysoi Unibetille.

– Barcan pelissä parasta on tasapainoisuus. Barcelona ei hävinnyt alkulohkossaan kertaakaan. Suoritusvarmuus oli kovempi kuin muilla joukkueilla. En ole huolissani siitäkään, että Barcalla ei alkukaudesta sujunut Espanjan liigassa. Nyt he ovat nousseet sielläkin kärkeen, ja kausi on vasta puolivälissä. Uskon heidän olevan sielläkin vahvoja, Hetemaj ounastelee.

Arvonta heitti useita jättiseuroja vastakkain. Otteluparit Atlético Madrid–Juventus, Manchester United–Paris Saint-Germain, Tottenham–Borussia Dortmund ja Liverpool–Bayern München saavat luonnollisesti myös Hetemaj’n hieromaan käsiään yhteen.

Ilmeisten suurseurojen ulkopuolelta Hetemaj vinkkaa kohdistamaan katseita Amsterdamiin. Klassikkoseura Ajax tekee väkevää paluuta Euroopan huipulle, eikä Suomea 49 kertaa edustanut Hetemaj usko, että edes Real Madrid pääsee Johan Cruyff Arenalla helpolla.

– Real Madrid ei ole pelannut alkuunkaan hyvin. Ajax voi oikeasti yllättää ja mennä kahdeksan parhaan joukkoon. Ajax on ollut niin kova, että Realille voi helpostikin tulla lähtö!

– Mielenkiintoisimmaksi pariksi nostaisin kuitenkin Atlético–Juven. Ne ovat minun silmissäni aika samanlaisia joukkueita. Kumpikin lähtee pelissään puolustuksen kautta. Eron tekee se, että hyökkäyspäässä Atléticolla on Antoine Griezmann ja Juventuksella Cristiano Ronaldo. He luultavasti ratkaisevat tämän parin, Hetemaj povaa.

– Jättiläisistä joku tippuu varmasti, kun Liverpool ja Bayern München sekä Atlético ja Juve pelaavat vastakkain. Ja mielestäni myös Real Madrid on tosiaan riskiryhmässä.

Mestarien liigan lisäksi maanantaina arvottiin myös Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit. Hetemaj löytää herkullisia ottelupareja myös Euroopan kakkoskilpailusta.

– Sporting CP–Villarreal ja Lazio–Sevilla pistävät silmään. Eurooppa-liigassakin on kovia joukkueita. Eintracht Frankfurtia arpa ei ainakaan suosinut. Ensin oman lohkon voitto loistavasti puhtaalla pelillä, ja sitten vastaan tulee Mestarien liigasta pudonnut Shahtar Donetsk. 

– Malmön vahva lohkovaihe ja ottelupari Chelseaa vastaan pistää myös silmään. Ja tottakai suomalaiset kiinnostavat, saa nähdä, kuka heistä menee pisimmälle, Hetemaj viittaa Lukas Hradeckyn Bayer Leverkuseniin (kohtaa FC Krasnodarin), Jere Urosen Genkiin (Slavia Praha) ja Jasse Tuomisen BATE Borisoviin (Arsenal).

Kindred Group (entinen Unibet Group) on yksi Euroopan suurimmista online-pelejä ja digitaalisia sisältöjä tarjoavista yhtiöistä. Tukholman Nasdaq OMX Nordic Exchange -pörssiin listattu Kindred Group sisältää 14 asiakasbrändiä, joilla on yli 16,5 miljoonaa asiakasta maailmanlaajuisesti. Kindred valittiin marraskuussa 2016 vuoden parhaaksi ja vastuullisimmaksi peliyhtiöksi. Kindred on Euroopan suurimpien rahapeli- ja vedonlyöntiyhteisöjen etujärjestön EGBA:n (European Gaming and Betting Association) perustajajäsen. Yhtiö on eCOGRA:n (e-Commerce Online Gambling Regulation and Assurance) auditoima ja sertifioima vastuullinen toimija. Lisätietoja yhtiöstä löytyy osoitteesta www.kindredplc.com.