Lotto tulokset

Monille ihmisille lotot ja niiden arvonta ovat viikon odotetuimpia tapahtumia. Veikkauslottoa on pelattu Suomessa 1970-luvulta lähtien, ja se on edelleen erittäin suosittu peli. Veikkauksen arvonta on televisioitu suorana lähetyksenä siitä lähtien, kun se perustettiin. Nykyisin se esitetään MTV3-kanavalla lauantai-iltaisin. Suomalaiset pelaavat itse asiassa enemmän kuin mikään muu eurooppalainen kansakunta. Mutta miten Veikkauksen arpajaiset ovat kehittyneet vuosien saatossa?

Nykyisessä Veikkaus Lotossa pelaajien on valittava seitsemän numeroa väliltä yksi ja 40. Vuoteen 1980 asti valittiin kuusi numeroa kerrallaan ja sen jälkeen seitsemän numeroa yhden ja 37 välillä muutaman vuoden ajan. Sen jälkeen on arvottu taas yhdestä 39:ään. Nykyisten sääntöjen mukaan arvonnassa valitaan seitsemän numeroa ja arvotaan yksi lisänumero. Veikkaus Lotto -arvonta esitettiin alkujaan TV1:ssä. Vuonna 2013 lottoarvonta siirrettiin MTV3:lle kello 22.10.

Lottoa voi pelata myös netissä

Veikkauksen loton pelaaminen verkossa on yksinkertaista. Voit luoda tilin Veikkauksen sivustolle, tallettaa rahaa ja aloittaa pelaamisen. Sivustolla voi ostaa ja valita haluamiaan numeroita lottoon, joten paperilippuja ei tarvitse enää ostaa tai säilyttää. Voitot siirretään välittömästi voittajien tileille, mikäli he ovat syöttäneet tilinumeronsa järjestelmään. Kannattaa kuitenkin huomioida, että päävoiton saa lunastettua 3 viikon päästä arvonnasta.

Veikkaus Lotto ei ole ainoa Veikkauksen verkkosivuilla tarjolla oleva peli, vaan voit pelata samanaikaisesti myös muita pelejä. Voit esimerkiksi pelata Kenoa, Eurojackpotia sekä Vikinglottoa. Liittymällä Veikkauksen etuasiakkaaksi saat monia etuja, pelasitpa sitten internetissä tai Veikkauksen toimipisteissä ympäri Suomea. Etuohjelman kolme tasoa ovat etu-asiakas, hopea-asiakas sekä kulta-asiakas.

Veikkaus sovellus

Vedonlyöntipalvelu on käytettävissä mobiililaitteiden selaimella, mutta myös ladattava sovellus on saatavilla. Ainakin Android- ja iOS-puhelimissa voi käyttää Veikkauksen sovellusta. Monet pitävät sovelluksia merkittävänä parannuksena pelikokemukseen, joka tekee pelaamisesta helpompaa ja miellyttävämpää. Lisäksi voit avata ne mistä tahansa ja milloin tahansa muutaman helpon napautuksen avulla älypuhelimesi näytöllä, menemättä lainkaan laitteen selaimeen.

Mobiilisovelluksessa on kaikki suosikkipelisi, kuten Veikkaus Lotto, Eurojackpot, Keno ja muut suosikkipelit. Se tarjoaa myös kaikki samat toiminnot kuin verkkosivusto. Asiakaspalvelun, rahansiirtojen, arpajaisten ja kasinopelien kaltaiset palvelut ovat esimerkkejä muista ominaisuuksista, joita sovelluksesta löytyy.

Sekä sovellus että verkkosivusto tarjoavat siis samankaltaisia ominaisuuksia, mutta monet käyttäjät kokevat, että sovellus tarjoaa paremman käyttökokemuksen. Tämä riippuu toisaalta pelaajan mielipiteestä, joten helpoin tapa selvittää, kumpi on parempi, on testata niitä itse.

Vikinglottoa keskiviikkoisin

Lotto tunnetaan kaikkialla maailmassa, mutta Veikkauksen lauantai-illan peli Suomessa on ”se” Lotto. Kotimaiset pelaajat ovat tämän Loton rinnalla jo vuosia yrittäneet osua myös Vikingloton oikeisiin numeroihin keskiviikkoisin.

Perinteiseen lottoon verrattuna Vikinglotto on laajennettu versio, sillä se arvotaan Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa, Baltian maissa ja Sloveniassa. Vikinglotto alkoi Suomessa vuonna 1993, ja peli on edelleen varsin suosittu. Vikingloton tulokset voi tarkistaa esimerkiksi netistä tai Teksti-TV:stä heti arvonnan jälkeen.

Järjestelmän ja haravan tarkistaminen

Loton voitot tulevat 7, 6+1, 6, 5, 4 ja 3+1 tuloksilla. Veikkauksen kotisivut antaa sinulle välittömän käsityksen myös siitä, mitä olet voittanut järjestelmäpelistä, mikäli olet sellaiseen osallistunut. Kaikki valituista numeroista syntyvät mahdolliset yhdistelmät ovat mukana järjestelmäpelissä.

Todellisuudessa haravan tarkistaminen on aikaa vievämpää kuin järjestelmän seuranta. Se, mikä tekee rivin tarkistamisesta aikaa vievämpää, on se, että kyseessä on osittainen järjestelmä, eli vain osa niistä riveistä, jotka voidaan luoda valituilla numeroilla, on mukana pelissä. Vaikka kupongilla löytyisi oikeita osumia, peli ei takaa voittoa. Jos pelasit netissä, vältyt manuaaliselta tulosten tarkistamiselta. Vanhemmat lottopelaajat saattavat muistaa, että ennen vanhaan oli paksuja lotto-oppaita, joihin oli painettu kaikki tietyssä haravassa olevat rivit. Onneksi nykytekniikka on ratkaissut tämän ongelman; on helppoa tarkistaa tulokset internetistä.

Lotto tulokset Lauantai-Jokeri, Lotto Plus ja lomatonni

Jokerissa pelaaja valitsee seitsemän numeroa 0:n ja 9:n väliltä ja vertaa virallisessa arvonnassa arvottuja numeroita omiin numeroihinsa. Pelin konsepti on selkeä ja ilmeinen: mitä enemmän osumia saat, sitä paremmat voittopottisi ovat. Lauantai-Jokerin tulokset julkaistaan lauantaisin virallisen arvonnan yhteydessä.

Lotto Plus on peli, jossa on erilainen muoto. Voit tuplata palkintorahasi osallistumalla Lotto Plus -peliin. Jos saat plussanumeron oikein, saat viisinkertaisen kokonaisvoiton, lukuun ottamatta päävoittoa. Osallistuaksesi peliin sinun on maksettava 0,50 euroa lisää tavallisen lottorivin lisäksi, joten yhteishinta on 1,50 €. Jos rivilläsi on siis plusnumero oikein, voittosi kerrotaan viidellä. Voitat 5 euroa, jos plusnumero on oikein eikä rivillä ole muita voittoja. Lomatonni -pelistä voi saada lyhyelle lomalle merkittävän summan rahaa. Keskity vain rivilläsi olevaan kaupunkiin (näitä on 60) ja kyseiseen riviin liittyvään lomatonnin numeroon.

Lotto tulokset arvonta

Lotto tulokset arvonta suoritetaan MTV:n studiolla Helsingin Pasilassa. Viralliset arpajaisvalvojat tarkistavat ennen arpajaislähetystä, että arpajaiskone toimii, ja tämä todennetaan tekemällä koetarkastuksia. Lottokoneen käyttäjä käynnistää koneen virallisten valvojien läsnä ollessa.

Kun kone kytketään päälle, se pyörii lyhyen aikaa myötäpäivään, ennen kuin se vaihtaa suuntaa. Kone pyörii vastapäivään ja arpoo numerot. Jokaisella kierroksella arvotaan seitsemän numeroa sekä lisänumero.