Viidelle pelaajalle lauantaina 1,3 miljoonan euron potti – lue Lotto-voittajien tuoreet tunnelmat!

Viime lauantain 20.10. Loton arvonnassa löytyi yksi täysosuma. Yhteensä 6,5 miljoonan euron potti meni jakoon viiden pelaajan porukalle. He olivat kukin ostaneet netistä kolmen euron osuuden Veikkauksen valmisporukkapelistä. Veikkaus tavoitti haastatteluun kaikki viisi onnellista, toisilleen vierasta pelaajaa, jotka asuvat eri puolilla Suomea. Jokainen heistä saa kolmen viikon karenssiajan päästä tililleen noin 1,3 miljoonaa euroa. Kaksi voitoista meni Helsinkiin, yksi Kouvolaan, yksi Laukaalle ja yksi pienelle paikkakunnalle Varsinais-Suomessa.

– Ihan mahtava juttu, että tällainen jättipotti meni porukalle. Jaettu ilo on Lotossakin ehdottomasti moninkertainen ilo. Hienoa, että Suomeen saatiin viisi uutta miljonääriä, jotka pääsevät nyt toteuttamaan unelmiaan, hehkuttaa Veikkauksen markkinointipäällikkö Saila Kuutti.

Veikkauksen peleissä on tällä viikolla tarjolla poikkeuksellisen isoja potteja. Keskiviikon Vikinglotossa yhdellä täysosumalla voi voittaa 25 miljoonaa euroa ja perjantaina Eurojackpotista 90 miljoonaa euroa.

– Netissä pelaamalla tunnistautuu automaattisesti, ja myyntipaikoissa käyttämällä Veikkaus-korttia. Silloin voitot ohjautuvat suoraan tilille, eikä tarvitse pelätä mahdollisesti jopa kymmenien miljoonien arvoisen tositteen hukkumista, muistuttaa Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa.

Veikkauksen verkkopalvelussa on sekä pelijärjestelmän tekemiä erihintaisia porukoita että pelaajien itsensä tekemiä porukoita. Porukan itse tekevä asiakas jakaa pelinsä haluamaansa määrään osuuksia. Enimmäismäärä on 50. Osuuksia voi myydä itse luomalleen suljetulle ryhmälle tai laittaa vapaasti myyntiin kaikille veikkaus.fi:n käyttäjille.

Loton päävoitto on mennyt 50 osuuden porukalle kerran, kun 14,2 miljoonan euron silloin ennätyspotti Iso-Urho jaettiin ennätyssuurelle porukalle kesäkuussa 2017.

Porukan tekijä voi itse päättää, montako osuutta jättää itselleen ja montako myy. Myymättä jääneet osuudet jäävät porukan tekijälle.

Lauantain Lotto-voittajien tunnelmat

1. Nainen pieneltä paikkakunnalta Varsinais-Suomesta

”Nukuin lauantain ja sunnuntain välisen yön todella huonosti. Heräsin tosi varhain ja aloin selailla kännykkää. Samalla sitten ajattelin tarkistaa Loton, jonka olin edellisenä päivänä jättänyt. Kesti pitkään sitä numeroiden riviä katsoessa tajuta, että minä olen voittanut.

Tämä rahasumma tulee kyllä todella tarpeeseen. Autoon tuli juuri isompi remontti ja nyt ei tarvitse sitäkään murehtia. Monesti olen haaveillut, että jos potti osuu kohdalle niin mitä sitten. Vielä olen niin pää pyörällä, etten oikein tiedä. Töissä olen tänään ollut, mutta ajatukset ovat karkailleet jatkuvasti.

Äidilleni tästä kerroin ja vanhin lapsenikin saattaa jotain aavistaa. Matalalla profiililla tässä kuitenkin mennään. Kotipaikkakunta on niin pieni, emmekä perheessä muutenkaan tahdo tehdä tästä mitään numeroa. Monia asioita tämä meillä tosin helpottaa.”

2. Nuori nainen Helsingistä

”Silloin tällöin tulee lotottua ja pelattua Eurojackpotia. Viime viikolla päätin laittaa molempiin rivit sisään. Lotossa yritin ostaa varmaan viittä eri porukkaa, mutta aina ne menivät ennen kuin sain vahvistettua maksun. Vihdoin onnistuin. Voi sanoa, että onneksi ne edelliset netin kimppalotot myytiin niin nopeasti, muuten en olisi voittanut.

Muistin viikonlopun pelit vasta maanantaina aamulla, kun istuin junassa matkalla töihin. Katselin kännykästä, että olisiko jotain tullut. Ensiksi näytti, ettei ole mitään tullut, mutta sitten kun tarkemmin aloin silmäillä tiliä niin oikein pelästyin itsekseni siinä muiden matkustajien keskellä. Piti ottaa kuulokkeet pois korvista ja katsoa vielä tarkemmin. Olihan se sellainen iloinen shokki, jota ei oikein vieläkään usko todeksi.

Poikaystävälle heti asiasta ilmoitin. Hän vastasi, että olethan nyt ihan varma, ettet huijaa. Illalla aion soittaa äidille. Hän on ollut aina innokas lottoaja. Pitää pyytää äitiä istumaan tukevasti, kun tästä hänelle kerron.

Olin alkanut hetki sitten säästää omaan asuntoon, mutta nyt on ihan erilainen mahdollisuus sellainen täältä Helsingistä ostaa. Rakastan matkustelua ja kohdekin on jo mietittynä. Nyt pitää kuitenkin pitää ajatukset kasassa ja keskittyä töihin. Helppoa se ei tässä tilanteessa ole.”

3. Mies Helsingistä

”Lauantaina ajattelin tarkistaa huvikseen Loton numerot ennen kuin menin nukkumaan. Katsoin ensin, että taitaa olla Veikkauksen koneissa jotain vikaa. Tuntuu täysin uskomattomalta, että omalle kohdalle voi osua tällainen voitto. Täytyy sanoa, että meni se lauantain ja sunnuntain välinen yö valvomiseksi kun mietin asiaa. Yksin kun tässä asun, niin ei ole vielä tullut kerrottua sukulaisillekaan.

Pitää rauhassa miettiä, että miten tämän asian kanssa nyt etenee ja mitä voitoilla tekisi. Antaahan tämä aivan uusia mahdollisuuksia, vaikka loman viettoon kun ei tarvitse halvinta valita. En kyllä aio alkaa pröystäilemään yhtään.

Maanantaina oli aika ymmyrkäinen olo lähteä töihin, mutta hienolta tuntuu. Vähän sekaisin tässä ollaan. Lottoa on tullut pelattua jo pidempään, muttei kyllä sillä ajatuksella että se itselle koskaan osuisi. Hieno peli oli, kun näin monelle riitti iso potti!”

4. Nainen Kouvolasta

”Huomasin voiton sunnuntaiaamuna, kun luin lehdestä että Kymenlaaksoon oli tullut lottovoitto ja mietin, että kenelleköhän se meni. Menin nettiin katsomaan pelitiliäni ja vain tuijotin voittosummaa. Isäntä jo kyseli, että kuka on kuollut.

Tämä oli vähän sellainen heräteostos. Ajattelin, että laitetaanpa nyt tuosta tuo porukkaosuus, kun kerran pelitilillä oli rahaa. Ei kyllä yhtään harmita, että voittosumma jakautui viidelle.

Sitä en vielä tiedä, mitä teen voitolla. En ole vielä kunnoilla sisäistänyt koko asiaa. Mutta kyllä se raha tarpeeseen tuli!”

5. Mies Laukaasta

”Kun tulin perjantai-iltana kotiin, pelasin Eurojackpotia ja ostin siinä samalla Loton porukkapelin. Pelaan usein Loton porukkapelejä, vaikka mahdollinen voitto jakautuukin sitten useammalle.

Voitto selvisi minulle sunnuntaiaamuna, kun sain Veikkaukselta sähköpostin siitä, että olen voittanut. Yleensä voitot ovat kuitenkin olleet vain muutaman euron luokkaa, joten tämä oli todellinen yllätys. Aiemmin olen vain vitsaillut voitosta, mutta nyt se kävi toteen! Koko sunnuntai meni epäuskoisessa tilassa, enkä saanut nukuttua seuraavana yönä.

Olen vitsaillut, että jos voitto tulisi, en menisi maanantaina töihin. Mutta kyllä minä kuitenkin menin. Siellä on kuitenkin muun muassa sosiaaliset verkostot. Jos haluaisi tulla mökkihöperöksi, niin voisihan sitä kotiinkin jäädä.

Ei tavallinen ihminen tarvitse näin suurta summaa, mutta kyllähän se tietysti joitakin elämänalueita helpottaa. Peruselämäni on kunnossa, mutta tuohan voitto vapautta tehdä asioita kuten matkustella. Lisäksi voin maksaa lainat pois. Toivottavasti voin auttaa voitolla myös muita.

En oikein vieläkään usko voittoa. Onkohan tämä sittenkään totta?”