Vain veikkaamalla voit voittaa

Otsikon tuttu hokema on monelle veikkauspelien ystävällä tuttu Veikkauksen mainoslause useamman vuoden ajalta, kun ihmisille tuotiin tutuiksi uusia saatavilla olevia pelimuotoja. Joskus vuosia sitten suomalaisilla oli mahdollisuutena pelata joko lottoa tai vakiota ja siinä se oikeastaan oli, kun taas nykyään mahdollisuudet ovat moninkertaiset.

Mitä kaikkea voit veikata?

Veikata eli arvata, voi yhä tänäkin päivänä pelaamalla lottoa. Mutta siihenkin on saatavilla jo kolme erilaista pelimuotoa: on lotto, Eurojackpot ja VikingLotto + sen lisäksi kaikki muut Euroopan eri lotot, joita voit pelata käymällä eri Euroopan maissa. Harvoja näistä lottopeleistä on saatavilla netissä, kun Suomen nämä kolme lottoa kaikki ovat.

Loton lisäksi täysin arpapeleinä menevät erilaiset raaputusarvat ja Keno-arvonnat, joita on nykyään joka päivä peräti kolme arvontaa päivässä – ja sitten joku miettii, että miksi suomalaiset pelaavat paljon!

Arpapeleistä urheiluun

Näiden lottopelien ja muiden täysin sattumapelien lisäksi tarjolla on paljon urheiluun liittyvää veikkausta. Edellä mainittu vakio oli Englannin valioliigaa ja kesällä Suomen potkupalloa, mutta nykyään on joka viikko useampi vakiorivi pelattavissa entisen yhden lauantain lisäksi ja jalkapallon seuraksi ovat tulleet jääkiekko ja välillä myös koripallo ja kesälajina pesäpallo on palannut mukaan vakiokuponkeihin ja pelimäärätkin vaihtelevat kausikohtaisesti, ja joskus pitää yrittää osua jopa 20 ottelun listalle! Lauantai vakioon löytyy usein vihjeitä moneltakin sivustolta, joita vertailemalle voi välillä tulla vain entistä sekaisempaan tilaan oman päätöksensä suhteen. Tosiasia kuitenkin on, että pelkästään suosikkeja pelaamalla ei koskaan voita paljon, pitäisi aina pyrkiä löytämään ne yllättäjät, vaikka kaiken logiikan mukaisesti ottelu ei voi päättyä suosikin tappioon. Siksi vakiossa välillä tienataan kunnon voittopotteja.

Nykyään voit kuitenkin veikata ja panostaa vaikka vain yhtä kohdetta. Aiemmin niitä sanottiin single-vedoiksi koska niitä ei voinut Suomessa varsinaisesti pelata, mutta nykyään se on jo täysin mahdollista.  Tai sitten voi lähteä kerryttämään voittokerrointa etsimällä 5-6 tasapeliä samalle lapulle ja voittaa parilla eurolla jo tuhansia euroja, siis jos voittaa. Pitkäveto on tämän pelityypin nimi.

Nyrkkisääntö on että joukkueet pelaavat yleensä kotonaan paremmin eli kotivoitto on lähtökohtaisesti todennäköisin tulos. Tasapelejä pelataan kohtuullisen paljon ja vierasvoittoja tulee tilastollisesti liigasta ja sarjasta riippuen vähemmän kuin kotivoittoja ja aika lähellä tasapelien määrää – mutta tässäkin on suuria eroavaisuuksia eri sarjojen ja maiden välillä – JA historiallinen menneisyys, ei takaa mitään nykyisyyteen tai tulevaisuuteen!

Maalit ratkaisevat

Sitten meillä on nykyään myös ns. tulosveto eli veikataan otteluiden lopputuloksia maaleissa, tai joissakin vedoissa siitä kuinka monta maalia tehdään yhteensä ja onko maalien määrä enemmän tai vähemmän kuin jokin annettu luku – esimerkiksi jalkapallossa voidaan pelata, että jossain ottelussa tehdään yli 2,50 maalia. Tulosvedossa vaikein laji on luonnollisesti koripallo, koska siinä tehdään eniten pisteitä, joten täsmälleen oikein veikattu koripallo-ottelun tulos tuottaa yleensä selkeästi paremman kertoimen kuin jalkapallon tai jääkiekon kerroin.

Sitten on vielä moniveto, jossa pitäisi pystyä veikkaamaan useamman jalkapallo tai jääkiekko-ottelun lopputulokset! Useimmiten juuri monivetolapuille syntyvät suurimmat voittokertoimet ja suurimmat voitot. Lehtiinkin on päässyt monivetovoittajia, joiden pelien kertoimet ovat olleet yli 10  000 ja pelipanoksesta riippuen voitot myös sitä luokkaa.

On myös todistetusti pesäpallossa voitettu kolmen pesäpallo-ottelun tulokset arvaamalla yli 75 000 euroa kertoimen ollessa 1 514 619,5. Voittorivi oli tehty netissä kymmenellä sentillä ja se sisälsi kaksi viiden sentin panoksella tehtyä riviä. Kohteessa sattui vielä olemaan 30 000 euron bonusraha, joten siitä korkea voitto. Suomen historian suurin moniverokerroin voitolle on ollut noin kolme miljoonaa.