Katso Dazn-striimiä VPN:n avulla

Haluatko katsoa kaikkia suosikkiurheilulajejasi netissä ilman kaapelitilausta? DAZN on maailman ensimmäinen suoratoistoverkko, joka on omistettu nimenomaan live-urheilulle. Voit nauttia siitä erinomaisilla nopeuksilla ja aukottomalla yksityisyydellä ExpressVPN:n kautta. Vuonna 2016 lanseerauksensa jälkeen DAZN, tai Da Zone, on kasvanut maailmanlaajuiseksi edelläkävijäksi urheilun suoratoistossa, ja se tarjoaa nykyisin katsojille suoran pääsyn moniin maailman parhaista urheilutapahtumista.

DAZN on epäilemättä yksi parhaista paikoista katsella jalkapalloa verkossa. DAZN on hyvä vaihtoehto jalkapallofanaatikoille, jotka haluavat nähdä ottelut suorana Mestarien liigasta Englannin Valioliigaan, Italian Serie A:han sekä Espanjan La Ligaan. Jalkapallon lisäksi tarjolla on suosittuja yhdysvaltalaisia sarjoja, kuten NBA, NFL sekä MLB. Kannattaa kuitenkin huomioda, että sisällöt voivat vaihdella maittain jonkin verran.

Näin voit katsoa DAZN-striimiä netissä

Katsoaksesi DAZN-striimiä Suomesta käsin turvallisesti, sinun kannattaa käyttää hyvää VPN-ohjelmistoa, kuten ExpressVPN:ää. Ensimmäiseksi sinun kannattaakin rekisteröityä ExpressVPN:ään, se ei ole mitenkään vaikeaa. Sen jälkeen valitse suojattu VPN-palvelimen sijainti Yhdysvalloissa, Saksassa, Kanadassa tai Italiassa. Sen jälkeen rekisteröidy ja kirjaudu sisään DAZN-tilillesi ja katso striimiä. Huomioi siis, että sinun on rekisteröitävä myös DAZN-palveluun. ExpressVPN on VPN-palvelu, joka täydentää DAZN-tilaustasi, jotta voit katsoa urheilua yksityisesti ja välttää rajoituksia, kuten maarajoituksia.

Hyvää on myös se, että ExpressVPN tarjoaa helppokäyttöisiä sovelluksia monille eri laitteille ja se sallii viisi laitetta samanaikaisesti. Vaikka et pystyisi asentamaan ExpressVPN:ää suoraan laitteeseesi, voit silti nauttia kaikista VPN-eduista yhdistämällä laitteesi ExpressVPN:ää käyttävään reitittimeen.

Seuraavat laitteet tukevat ExpressVPN:ää; älypuhelimet ja tabletit (mukaan lukien iOS ja Android), tietokoneet (mukaan lukien Mac, Windows ja Linux), älytelevisiot ja TV-boksijärjestelmät (mukaan lukien Apple TV, Android TV ja Fire TV Stick), pelikonsolit (mukaan lukien PlayStation ja Xbox).

DAZN-sisällön katsominen

DAZN:llä on suomalaisille kuluttajille sovelluksia saatavilla Google Play Storesta, Amazonista, PlayStation Storesta, Apple App Storesta sekä Microsoft Storesta. Google Play Store tarjoaa myös DAZN-älytelevisiosovellusta. Ongelmaksi ei muodostu edes se, ettet voi ladata sovelluksia laitteeseesi. Mikäli hankit ExpressVPN-sovelluksen, voit nauttia ExpressVPN:stä kaikilla omistamillasi Wi-Fi-yhteensopivilla laitteilla, mukaan lukien älytelevisiot ja suoratoistolaitteet tai pelikonsolit, kuten PlayStation ja Xbox.

Joidenkin suoratoistolaitteiden ja älytelevisioiden avulla voit joka tapauksessa asentaa ExpressVPN- ja DAZN-sovellukset suoraan. Jos sinulla on Chromecast tai Apple TV, joka voi vastaanottaa toisesta laitteesta lähetettyjä videosignaaleja, saatat pystyä myös suoratoistamaan DAZN:ää tietokoneen, tabletin tai puhelimen kautta.

ExpressVPN ei hidasta (ainakaan merkittävästi) yhteyttä

Jokainen kaupan oleva VPN voi hidastaa nettiyhteyttä, mutta ExpressVPN-verkko on jatkuvasti optimoitu nopeuteen, joten et todennäköisesti huomaa eroa. Joissakin tapauksissa VPN:n käyttö voi jopa nopeuttaa yhteyttäsi, varsinkin jos internet-palveluntarjoajasi rajoittaa tietynlaista sisältöä, kuten suoratoistovideota.

ExpressVPN:n lisäksi tarjolla on monia muitakin hyviä VPN-palveluja, kuten NordVPN. ExpressVPN on joka tapauksessa monikäyttöinen suojaustyökalu, joka mahdollistaa tavallista laajemman valikoiman suosittuja verkkopalveluita, mukaan lukien monet urheilufaneille välttämättömät palvelut, kuten DAZN sekä ESPN.

DAZN on noussut nopeasti huipulle

DAZN on maailmanlaajuisen urheilumediayhtiön Perform Groupin palvelu. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Hampurissa, Saksassa, ja sillä on toimistoja Itävallassa, Sveitsissä ja Japanissa. DAZN toimii vaihtoehtona maksutelevisiolle tarjoamalla erilaisia urheilupaketteja kiinteään kuukausimaksuun. Kiinteän kuukausimaksun lisäksi DAZN tarjoaa myös erilaisia paketteja tiettyihin lajeihin. DAZN:llä on käytössä myös Fanpass-niminen suoratoistopalvelu, kuukausimaksua vastaan.

Fanpass on saatavilla Itävallassa, Saksassa, Japanissa ja Sveitsissä. DAZN on nyt maailman suurin digitaalinen urheilualusta, jolla on miljoonia tilaajia maailmanlaajuisesti. Jatkuvan laajentumisen ansiosta sadattuhannet asiakkaat voivat nyt käyttää DAZN:ää ilman rajoituksia tai katkoksia. Jos kuitenkin matkustat ulkomaille, saatat kohdata suuria ongelmia DAZN:n käyttämisessä. Sen vuoksi VPN:n käyttö onkin tarpeen.

Geoblokattua sisältöä

DAZN tunnetaan pääasiassa urheilusisällöstään. Tämä ei oikeastaan ole yllättävää, sillä Perform perusti DAZN:n tätä päätavoitetta silmällä pitäen. Kuten muutkin verkkopalvelut, DAZN tarjoaa erityyppistä sisältöä käyttäjän sijainnin mukaan. Esimerkiksi DAZN Germany on erilainen kuin DAZN Japan – Japanin käyttäjät voivat käyttää sisältöä, joka ei ole muiden käyttäjien saatavilla. Tämä voi johtua lisensointioikeuksista, jotka Perform on hankkinut tiettyihin tapahtumiin tai liigoihin, mutta se voi johtua myös geoblokkausrajoituksista, joita DAZN käyttää rajoittaakseen muiden kuin paikallisten käyttäjien pääsyä.

Esimerkiksi DAZN:n tilaajat, jotka asuvat Saksan ulkopuolella, eivät välttämättä voi katsoa saksalaisia otteluita. Geo-blokkausstrategiat ovat olleet yleinen käytäntö suoratoistopalveluissa jo jonkin aikaa. Tämä tarkoittaa, että tietyn maantieteellisen sijainnin ulkopuolella olevat käyttäjät eivät pääse käsiksi tiettyyn sisältöön. DAZN:n tapauksessa geoblokkaus estää kansainvälisiä käyttäjiä katsomasta esimerkiksi joitakin live-tapahtumia ja tilaussisältöä.

Miksi palvelut käyttävät geoblokkausta?

Geoblokkausta perustellaan yleensä tarpeella hankkia oikeudet erityyppisen sisällön esittämiseen eri maantieteellisillä alueilla. Esimerkiksi jotkin liigat ja urheilujärjestöt vaativat suoratoistopalveluja hankkimaan erityiset lähetysoikeudet maakohtaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että Performin on näytettävä DAZN:ssä erilaisia paketteja sijainnin mukaan.

On kuitenkin toinenkin syy, miksi palvelut käyttävät geoblokkausta. Palvelut käyttävät geoblokkausta myös rajoittaakseen niiden käyttäjien määrää, jotka käyttävät sisältöä laittomasti. Nämä ovat käyttäjiä, jotka eivät maksa tilauksista tai jakavat salasanojaan muiden kanssa.

Tämäntyyppinen geoblokkaus tekee ulkomaisille käyttäjille käytännössä mahdottomaksi sen, että he voisivat päästä käsiksi kaikkeen DAZN:ssä saatavilla olevaan sisältöön. VPN:n avulla on kuitenkin mahdollista striimata ja katsoa suoratoistoa geoblokkaukista huolimatta. VPN:ää ei käytetä vain DAZN-tapauskessa, vaan myös muun geoblokatun sisällön katsomisessa.