Katso SVT striimiä VPN:n avulla

SVT Play on ruotsalainen striimaus-palvelu, joka on suosittu Ruotsin lisäksi myös sen ulkopuolella. Mikäli etsit helppokäyttöistä ja turvallista tapaa suoratoistaa SVT Play:tä missä tahansa, niin ExpressVPN:n käyttäminen tulee ajankohtaiseksi. VPN:n avulla voit katsoa SVT:n sisältöjä riskittömästi – pääset katsomaan tuhansia tunteja ruotsalaisia ohjelmia nopeasti rekisteröitymällä.

SVT ja VPN

SVT Play on Ruotsin yleisradioyhtiö ”Sveriges Televisionin” tarjoama striimaus-palvelu. SVT Play on tunnettu myös Ruotsin ulkopuolella kattavasta ruotsinkielisestä ohjelmavalikoimastaan. Ohjelmistoon kuuluu uutisia, elokuvia ja lastenohjelmia sekä suoria urheilulähetyksiä jalkapallosta, lentopallosta, jääkiekosta ja muista (ennen kaikkea Ruotsissa) suosituista urheilulajeista.

Kuten muidenkin kanavien sisältöjä, myös SVT:n sisältöjä on geoblokattu, joten ohjelmien saatavuus riippuu siitä, missä päin maailmaa olet. Onneksi eri VPN-ohjelmistojen avulla voit kiertää tällaista rajoitusta, ja katsoa itseäsi kiinnostavia sisältöjä missä päin tahansa maailmaa ja mihin kellon aikaan vaan. SVT Playn livenä katsominen VPN:n kautta tarkoittaa suomalaisellekin käyttäjälle rajoittamatonta pääsyä tuhansien tuntien ruotsalaiseen sisältöön hyvin nopeilla nopeuksilla, samalla kun säilytät yksityisyytesi saumattoman ja turvallisen suoratoistokokemuksen ansiosta.

Voit katsoa monella eri laitteella

Jos siis haluat katsoa SVT-kanavan striimausta Suomesta käsin kätevästi, on hyvä olla käytössä VPN. Esimerkiksi ExpressVPN:ssä on helppokäyttöisiä sovelluksia monille eri laitteille ja se sallii peräti 5 laitetta samanaikaisesti. Vaikket voisi asentaa VPN-ohjelmistoa suoraan laitteeseesi, voit silti nauttia kaikista VPN-eduista yhdistämällä laitteesi ExpressVPN:ää käyttävään reitittimeen. SVT:n katsomiseen VPN:n avulla käy seuraavat laitteet; Tietokoneet (Mac, Windows ja Linux), älypuhelimet ja tabletit (iOS ja Android) sekä älytelevisiot ja TV-box-järjestelmät (esim. Apple TV ja Android TV).

Hyvää on myös se, että SVT Play on täysin ilmainen katsoa, eikä sinun tarvitse luoda edes tiliä nauttiaksesi sen ruotsalaisten ohjelmien kokoelmasta. Lisäksi esimerkiksi ExpressVPN:n verkko on optimoitu SVT Playn ja muiden striimaus-palveluiden katseluun, joten voit suoratoistaa kaikki uusimmat ohjelmat vaarantamatta omaa turvallisuuttasi ja yksityisyyttäsi. ExpressVPN osaa ohittaa myös kaikki oppilaitosten ja julkisten Wi-Fi-verkkojen asettamat SVT Play -rajoitukset ja kumoaa Internet-palveluntarjoajan kaistankäyttörajoituksen, joka saattaa hidastaa yhteyttäsi.

VPN:n avulla kierrät erilaiset rajoitukset

Suoratoistopalvelut, kuten SVT Play, voivat olla estetty monissa maissa ja verkoissa. Lisäksi julkiset Wi-Fi-verkot voivat tarkoituksella hidastaa niiden käyttämää kaistanleveyttä, jotta mahdollisimman monille netin käyttäjille olisi käytössä riittävän nopea netti riittävän pienillä kustannuksilla. ExpressVPN kuitenkin salaa kaiken Internet-toimintasi, joten liikennettäsi ei voida estää tai hidastaa katsomasi sisällön perusteella.

Kun katsot SVT Play -ohjelmaa ExpressVPN:n kautta, voit nauttia turvallisesta ja rajoituksettomasta pääsystä korkealaatuiseen videoon riippumatta siitä, missä ja milloin katsot sen. Fyysisen sijaintisi salaamisen ja turvallisen netin käyttämisen lisäksi VPN:ää voi käyttää moneen muuhunkin asiaan. Sen avulla on mahdollista löytää ja hyödyntää esimerkiksi parhaita tarjouksia ympäri maailman.

SVT:llä on pitkä historia

SVT:n perustaminen alkoi 6. lokakuuta 1957, jolloin Ruotsin hallitus myönsi ensimmäiset televisioluvat. Tätä ennen televisiolähetyksiä oli Ruotsissa saatavilla vain yksityisesti Televerketin kautta 40–50 tuntia viikossa. SVT:llä oli perustamisvaiheessa noin 300 työntekijää. Ensimmäinen SVT:n kanava lähetti kaksi tuntia ohjelmaa päivässä.

Nykyään, yli 60 vuoden jälkeen, SVT on yksi Euroopan vanhimmista yhä toimivista televisiokanavista. Se on kasvanut huomattavasti ja lähettää vuosittain tuhansia eri ohjelmia – suurin osa sisällöstä on saatavilla vain sen omalla alustalla. SVT Play on luotettava ja käyttäjäystävällinen palvelu, ja VPN:n avulla on helppo löytää etsimäsi ruotsinkielinen sisältö riippumatta siitä, missä päin maailmaa olet. Kuten monet muutkin verkkopalvelut, SVT Play on siis maantieteellisesti rajoitettu, mikä tarkoittaa, että vain tietyistä maista tulevat käyttäjät voivat katsoa sen ohjelmia. 

Paljon mielenkiintoista sisältöä

SVT:n ohjelmistoon kuuluu uutiset, päivittäiset saippuasarjat ja draamat, sarjakuvat, tosi-tv-ohjelmat ja urheiluohjelmat. SVT on tunnettu pitkäaikaisista sarjoistaan, kuten The Bridge (Överkalix), Wallander (Beck) ja The Zoo (Zoo). SVT lähettää myös vuosittain Melodifestivalen-kilpailun, jossa valitaan Ruotsin suosituimmat laulajat. SVT:n ohjelmistoa katsoo varsinkin ihmiset eri aikoina eri puolilla Eurooppaa, ja sen suosituimmat ohjelmat esitetään suomalaisittain useimmiten parhaaseen katseluaikaan (klo 19.00–22.00).

SVT näyttää myös paljon urheilua. Muutamia esimerkkejä ovat UEFA:n jalkapallo-ottelut, Formula 1 -kilpailut ja jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut. Lähes kaikki nämä urheilutapahtumat ovat erittäin suosittuja myös Suomessa, joten jos olet ulkomailla asuva ulkosuomalainen, niitä on helppo seurata myös ruotsin kielellä.

SVT play on tarkoitettu ruotsinkielisille ja suurin osa sen sisällöstä on ruotsin kielistä. On kuitenkin joitakin ohjelmia, joita voit katsoa englanniksi. SVT Play on siis ennen kaikkea saatavilla vain Ruotsin sisällä, mutta VPN:n avulla sitä voi katsoa missä vain. Lisäksi monet SVT Play -kanavan ohjelmista lähetetään tai esitetään kuitenkin myös muilla kanavilla muissa maissa, kuten BBC:llä (Iso-Britanniassa), ARD:llä (Saksassa) ja YLE:llä (Suomessa). SVT on osa Sveriges Televisionin julkisen palvelun mediakonsernia. Sillä on Ruotsissa kahdeksan aluetoimistoa, jotka on jaettu useisiin osastoihin. Päämaja on Tukholmassa.

Onko VPN:n käyttö varmasti laillista?

On täysin laillista käyttää VPN-yhteyttä maarajoitusten kiertämiseen, kunhan tarkoituksena ei ole jakaa tai ladata laittomasti tekijänoikeussuojattua materiaalia. Julkisten tilojen WiFi-yhteydet ovat erityisen haavoittuvia, ja kuka tahansa voi ottaa yhteytesi haltuunsa. Siksi virtuaalinen yksityisverkko (VPN) voi tarjota merkittävää lisäsuojaa esimerkiksi matkoilla.