eSport – vetokohde vai ei?

Monet eivät vieläkään miellä eSport eli e-Urheilu kohtaamisia pelattaviksi kohteiksi. Kyseessä kuitenkin on yleensä kahden tiimin välinen kamppailu, jossa välineenä on tietokone, eikä pallo tai kiekko.

eSport ei ole varsinaista urheilua, mutta se on kamppailulajit, missä erot ovat pieniä ja ratkaisut tulevat sekä kokemuksen, että yhteispelin kautta, varsinki viime aikoina meidän ”omassa” lajissa eli CS:GOssa. Miksi olemme päätyneet tähän peliin, emmekä moneen muuhun käynnissä olevaan pelisarjaan?

CS:GO on kohtuullisen helppo seurattava, vaikkei tietäisi kaikkia lajin hienouksia ja seuraamalla joukkueita ja pelaajia pidemmän aikaa, tulee vähitellen esille lajin vaatimukset ammattilaistasolla, jossa pelaajan pitää olla parhaimmillaan joka päivä ja tiukassa 1vs1 tilanteessa pitää pystyä keskittymään ja tekemään parhaansa.

Eilen suomalaisväritteinen OG ja Aleksi Virolainen selvitti tiensä 2-1 voitolla Team Vitalitysta ja pitkästä aikaa myös Aleksi pääsi tilastollisesti hyville luvuille ja oli yksi voiton avaimista ottelussa, missä OG sai mahdollisimman huonon alun häviten oman karttavalintansa.

mousesports vs OG

OG:n ottelut jatkuvat tänä iltana kun vastaan asettuu illalla maailmanlistan numero 4 mousesports, jonka OG voitti viikko sitten karttavoitoin 2-1. Nyt mousesports on todennäköisesti paremmin valmistautunut ja tässä kamppailussa voi oikeasti käydä aivan miten vain.

Nimittäin OG tappionsa jälkeen mousesports on pelannut kolme kamppailua ja voittanut ne karttavoitoin 6-0 ja matkalla ovat kaatuneet G2, TYLOO sekä Virtus.pro ja joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa ja itseasiassa koko viimeiset kolme kuukautta joukkue on voittanut 76,9% otteluistaan. Kamppailuvoitot OG:ta vastaan ovat 5-3.
Kansainväliset vedonlyönttitoimistot antavat tässä aikalailla samanlaisia kertoimia kuin eilisessä OG ottelussa, eli mousesports lasketaan pieneksi suosikiksi noin 1,5 kertoimella ja OG:lle annetaan keskimäärin 2,5 kertoimia.
Jos tätä haluaa pelata niin ainoa kertoimeen perustuva valinta on OG:n voitto. Erot eivät näillä kahdella kuitenkaan niin kovat ole, että 1,5 kertoimeen kannattaisi tarttua.

Valinta: OG:n voitto 2,5 kertoimella (Oma Veikkaus antaa kertoimeksi peräti 2,75!!)

HAVU vs Cloud9

Suomalainen HAVU on esiintynyt edukseen Flashpoint liigassa ja jahtaa tosissaan liigan voittopottia. Tänään alkuillan ottelussa sen vastaan asettuu Cloud9 ja kerrankin meillä on kohtaaminen, jossa edes vedonlyöjät eivät ole oikein osanneet valita selkeätä suosikkiaan. HAVU nimittäin saa voitolleen 1,77-1,92 kertoimia ja Cloud9 vastaavasti 1,83-1,97 eli HAVU on hienon hieno suosikki tähän otteluun. Jopa joukkueiden tilastot ovat aika lailla samanlaisia ja suomalaisten vastustajajoukkue koostuu kolmesta jenkistä ja kahdesta etelä-afrikkalaisesta pelaajasta, joten molemmilla joukkueilla on ”yksi” kielinen tiimi kasassa. Joukkueilla on jopa pitkälti samat suosikkikartat eli Dust2, Train ja Overpass, mutta vastaavasti Cloud9 on pärjännyt hyvin Infernossa, missä taas HAVU on ottanut turpiin 4/4.

Cloud9 tulee otteluun kahden voiton voittoputkessa, sillä se voitti Envyn 2-1 ja Copenhagen Flamesin 2-0 hävittyään ennen sitä Envylle 1-2. HAVU vastaavasti on samalla tavalla kahden ottelun voittoputkessa mutta kartoin 4-0 ja voitot Envystä ja Copenhagen Flames joukkueesta.

Nämä kaksi joukkuetta ei ole vielä koskaan pelanneet vastakkain ja jopa maailmanranking listalla joukkueet ovat peräkkäin, joten luvassa on kaikin puolin tasainen ottelu. Mikäli tätä ei tarvitsisi pelata, jättäisimme jopa väliin, niin taasaväkiset tilastot joukkueilla on.

Mutta suomalainen HAVU on tullut ryminällä maailman eliittiin ja osoittanut, että joukkue on pelikunnossa, kun vastaavasti Cloud9 on jäänyt kamppailemaan rankingsijoista 17-30. Nyt tästä voittamalla HAVU osoittaa kuuluvansa TOP30 joukkoon ja sitä myös odotamme joukkueelta.

Valinta: HAVU voittoon kertoimella noin 1,8