Vedonlyönnin ABC

Veikkaus saattaa kiinnostaa sinua ajatuksena, mutta vedonlyöntisivustoa aikansa selailtua tulee monesti läväytettyä sivu kiinni. Itseasiassa sivustot ovat selkeitä ja hyvin ohjeistettuja, mutta uutena pelaajana ei oikein tiedä mistä aloittaisi.

Jos vedonlyönti kiinnostaa, niin todennäköisesti seuraat jotain urheilulajia tiiviisti. Tämä on loistava lähtökohta harrastukselle ja seuraava vaihe on tutustua perinpohjaisesti siihen mitä vedonlyönti tarkoittaa ja miten se käytännössä toimii.

Mitä vedonlyönti on?

Kaikessa yksinkertaisuudessaan sana itsessään jo selittää erittäin hyvin mitä vedonlyönti on. Panosta vastaan arvaat ottelun tai muun tapahtuman lopputuloksen ja hyvät arvaukset palkitaan rahalla. Harrastuksena vedonlyönti on yksi vanhimmista lajeista ja ensimmäiset merkit niistä ulottuvat jopa 4000 vuoden päähän.

Ilman urheilua ei olisi vedonlyöntiä, koska kohteet ovat pääasiassa eri otteluihin ja urheilukilpailuihin. Nykyään listoille on tosin tullut paljon muitakin vaihtoehtoja, kuten mahdollisuuksia arvata musiikki- ja televisiokilpailujen voittajia.

Moni meistä varmasti muistaa ne ajat, kun vedonlyöntituloksia jännitettiin ja odoteltiin iltauutisten päätteeksi tai etsittiin teksti-tv:stä. Näistä ajoista on tultu pitkälle, kun voit jättää veikkauksen muutamalla klikkauksella netissä. Perinteisten vedonlyöntikohteiden rinnalle on noussut live-vedonlyönti, eikä tarjonnasta ole puutetta, kun erilaisia kohteita ja kertoimia on tarjolla enemmän kuin koskaan.

Vedonlyöntisanasto

Matka vedonlyönnin saloihin kannattaa aloittaa sanastosta. On ehdottoman tärkeää tietää mitä milloinkin tarkoitetaan, jotta voit tulla hyväksi vedonlyöjäksi. Näin vältät väärinymmärryksiä ja ikäviä tappioita ihan vain sen takia, kun ei ole tiennyt mitä olisi kuulunut oikeasti tehdä.

Näiden perusteiden opettelu ei mene koskaan hukkaan ja ne ovat koko vedonlyönnin perusta. Seuraavaksi olemme koonneet tärkeimmät veikkaukseen liittyvät sanat, jotka saattavat aiheuttaa alkuun hämmennystä:

  • Kerroin

Kertoimia on kaksi erilaista; kiinteä ja muuttuva kerroin. Tämä luku kertoo sitä kuin suuri todennäköisyys on kohteen voittoon. Pieni kerroin kertoo siitä, että kohteen oletetaan voittavan. Tämä määrittää myös kohteen hinnan ja kuinka paljon oikea arvaus tuo voittoja pelikassaan.

Taitava pelaaja löytää ne kertoimet, jossa saa lyötyä vedon mahdollisimman edullisella hinnalla suhteessa riskiin. Kiinteässä kertoimessa vedonlyönnin jälkeen kerroin ei enää muutu, kun taas muuttuvassa kertoimessa nimensä mukaan muutoksia voi tapahtua.

  • Ylikerroin

Ylikerroin kuvaa sitä minkälaiset voitot on odotettavissa kyseisestä veikkauksesta. Näissä tapauksissa kerroin on suurempi kuin sitä vastaava todennäköisyyden käänteisluku. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pitkällä aikavälillä veto tai panostus tuo pelaajalle voiton.

  • Alikerroin

Alikertoimella on taas täysin päinvastainen merkitys kuin ylikertoimella. Kohteissa on näissä tapauksissa pienempi kerroin kuin sitä vastaava todennäköisyyden käänteisluku ja tämä tarkoittaa pidemmällä aikavälillä tappiota.

  • Panos

          Tämä tarkoittaa pelaajan asettamaa rahamäärää, jonka on käyttänyt valittuun kohteeseen. Vedonlyöntisivustot ovat määrittäneet yleensä minimi- ja maksimirahan sille, kuinka suuren summan kohteeseen voi pelata.

  • 1×2 eli pitkäveto

Tämä on yksi suosituimmista vetokohteista, jossa pelaaja lyö vetoa päättyykö ottelu kotivoittoon, tasapeliin vai vierasvoittoon.

Pexels

Vinkkejä veikkaamiseen

Loppupelissä veikkaajan ei tarvitse olla minkään lajin asiantuntija, vaan kyseessä on hauska tapa tuoda jännitystä otteluiden seuraamiseen. Suomalaisia kiinnostaa eniten jääkiekko, joten veikkauskohteet kannattaa valita esimerkiksi oman suosikkijoukkueen otteluiden mukaan.

Pidä mielessä lisäksi nämä seuraavat asiat, kun olet valitsemassa ensimmäistä veikkauskohdettasi:

  1. Hyväksy, että olet aloittelija

Sinulta saattaa löytyä tietoa vuosikausien ajan jostain lajista, mutta tämä ei tee sinusta automaattisesti hyvää veikkaajaa. Urheilutietämyksen lisäksi sinun tulee ymmärtää miten vedonlyönti oikeasti toimii ja hallita sen kaikki osa-alueet

  1. Pidä maltti mukana

Varaa itselle sopiva budjetti pelaamiseen. Koskaan ei tule pelata enemmän, kuin itsellä on vara hävitä. Veikkaus on vain mukava harrastus, eikä sillä ole tarkoitus rahoittaa elämistä.

  1. Hyödynnä muiden vinkit pelaamiseen

Alkuun saatat olla hieman hukassa, että mitä ja miten pitäisi tehdä. Ota avuksi ammattilaisten ja muiden veikkaajien jakamat vinkit. Niiden avulla pääsee loistavasti alkuun.

Pidä hauskaa – älä yritä rikastua

Näiden edellä mainittujen vinkkien avulla pääsee hyvin aloittamaan oman veikkausuran. Ota suunnaksi pay n play kasinot ja kokeile mitä harrastuksella on sinulle annettavana. Alkumetreillä tulee tehtyä herkästi virheitä ja ne johtavat ikäviin tappioihin, joten muista pitää maltti mukana! 

Muista, että pelaat aina turvallisesti ja tiedät milloin lopettaa. Tärkein osa pelaamista on vastuullisuus.