Urheilun ystävä – näin valitset sopivat suojakuoret uudelle iPhone-laitteellesi

iPhone-laitteet ovat kovin herkkiä hajoamaan ja urheilussa tai ottelukatsomossakin ne joutuvat varsinkin koville. Onneksi löytyy monia suojakuoria, jotka soveltuvat nimenomaan urheilua varten, ja jotka suojaavat puhelinta kovemmilta iskuilta ja huonoilta sääolosuhteilta.

Urheilipa sitten itse vapaa-ajallasi tai seuraisitpa urheilua muuten aktiivisesti, on puhelin todennäköisesti aina mukanasi. Digilaitteet ovat nykyään niin tärkeä osa urheilun maailmaa, joten laitteiden hyvään suojaukseen on tärkeää kiinnittää huomiota.

Miksi laite on hyvä suojata, kun harrastaa tai seuraa urheilua?

Urheillessa iPhone-laitteen suojaaminen on luonnollista, sillä digilaite altistuu iskuille ja hielle. Lisäksi urheilulajista riippuen laite saattaa altistua vedelle tai korkeillekin putoamisille, joilta laadukkaammat suojakuoret suojaavat.

Ilman hyviä suojakuoria laite saattaa hajota hyvin piankin sen hankkimisen jälkeen, sillä digilaitteita ei luonnostaan ole tarkoitettu urheilukäyttöön. On kuitenkin olemassa nimenomaan urheiluun sopivia suojakuoria, jotka suojaavat puhelinta monenlaisissa olosuhteissa.

Vaikka ei itse harrastaisikaan urheilua sen kummemmin, vaan vain seuraa aktiivisemmin esimerkiksi jääkiekkoa, on puhelimen suojaaminen niin ikään tärkeää. Varsinkin jääkiekko-otteluiden katsomossa saattaa joutua innokkaiden fanien tönimäksi, jonka seurauksena laite saattaa tippua maahan. Jos taas tykkää jalkapallosta, tulee otteluita usein seurattua ulkona, joten suojakuorten on kestettävä erilaisia sääolosuhteita, kuten sadetta.

Mitä suojakuorten valinnassa on hyvä ottaa huomioon?

Ei ole itsestään selvää, millaiset suojakuoret laitteelleen hankkii, sillä se riippuu pitkälti siitä, millaisissa olosuhteissa puhelinta yleensä käyttää. Monelle ammattipyöräilijälle puhelin on laite, jonka avulla pystyy navigoimaan, mikäli eksyy vahingossa reitiltä ja pyöräillessä puhelin joutuu sateen ja tuulen altistamaksi.

Toisaalta, jos urheilua harrastaa sisätiloissa, mutta itse laji on vaativa ja kovakourainen, on hyvä idea hankkia vahvemmat suojakuoret, jotka eivät hajoa heti, kun laite tippuu maahan.

Suojakuorten kestävyyteen vaikuttaa pääosin se, mistä materiaalista ne on valmistettu, sillä esimerkiksi lasiset ja muoviset kuoret kestävät erilaisia olosuhteita eri tavoin. Vahvemmissa suojakuorissa saattaa olla myös metalliosia, jotka suojaavat laitetta esimerkiksi silloin, jos puhelin tipahtaa kalliolle.

Esimerkiksi iPhone 13 Pro Max puhelimen kuoret löytyvät monessa eri muodossa ja sopivat suojakuoret nimenomaan urheilua varten saattavat löytyä urheiluun tai retkeilyyn painottuvasta kaupasta.

Hyvä puhelimen suojakuori kestää huonoja sääolosuhteitakin

Monia urheilulajeja harrastetaan ulkona, joten on tärkeää, että suojakuoret soveltuvat käyttöön silloinkin, kun ulkona sataa vettä kaatamalla ja kuraa lentää joka suuntaan.

Varsinkin extreme-urheilua harrastavat panostavat usein hyviin suojakuoriin, jotta kallis iPhone-laite pystyy ehjänä, vaikka urheilija kaatuisi tai tippuisi vahingossa urheilun aikana. Esimerkiksi skeittausta harrastavat kaatuvat urheilun aikana useinkin.

Suojattuna puhelimen voi ottaa mukaan lenkille tai ottelukatsomoon

Kun on suojannut uuden iPhone-laitteensa tarpeeksi hyvin, voi puhelimen huoletta ottaa mukaan, kun harjoittelee seuraavaa urheilusuoritustaan varten, tai kun päättää lähteä seuraamaan lempijoukkueensa ottelua. Urheilun yhteydessä hienorakenteinen digilaite saattaa joutua koville, joten suojakuorilla on hyvin tärkeä rooli urheilun ystävän varusteena.

Kuoret suojaavat iPhone-laitetta hieltä ja kolhuilta, joita siihen saattaa urheilun tiimellyksessä kohdistua. Harva urheilija ottaa laitetta mukaan itse urheilukoitokseen, mutta yleensä älypuhelin on apuna, kun valmistautuu ja harjoittelee H-hetkeä varten. Puhelimen avulla voi pysyä kärryillä omassa kehityksessään tai seurata urheilutoimintaa muuten esimerkiksi livetulosten avulla.

Yhteenveto

Tarpeeksi laadukkaat suojakuoret varmistavat siis sen, että iPhone-laite pysyy ehjänä, vaikka harrastaisi vaativaa urheilulajia tai tykkäisi seurata urheilua livenä. Sitä ei ehkä tule edes ajatelleeksi, miten paljon digilaite joutuu kestämään urheilun yhteydessä, mutta onneksi hyvillä välineillä laitteen suojaaminen pitäisi olla helppoa.