Suosituimmat e-urheilulajit rahapelejä harrastavien keskuudessa — ja kuinka lyödä niissä vetoa

Vedonlyönti elektronisessa urheilussa on urheiluvedonlyönnin alahaara, joka on kasvanut häkellyttävää tahtia viime vuosien kuluessa. E-urheilua seuraavien määrä on ylittänyt jo peräti puolen miljardin ihmisen rajapyykin, joten ei ole mikään ihme, että suosio heijastuu myös urheiluvedonlyönnin maailmaan. Netin vedonlyöntilistoille on ilmestynyt tasaiseen tahtiin uusia eSports-lajeja, joista suosituimpia vedonlyöjien keskuudessa ovat tietenkin ne, joihin liittyy korkein voittopotentiaali. 
 
Vedonlyönnissä taustaselvitys kannattaa 
 
Monet ovat innostuneet kokeilemaan vedonlyöntiä elektronisessa urheilussa, mutta on myös paljon sellaisia, jotka vielä epäröivät mukaan lähtemistä. E-urheilussa vedonlyöntiin liittyen on kuitenkin onneksi tarjolla yhä enemmän tietoa ja vinkkejä myös aloittelijoille. Umpimähkään vetoa ei kannata lyödä. On selvää, että säännönmukainen vedonlyönnissä menestyminen edellyttää vankkaa pohjatietämystä ja tarkkaa seurantaa. 

 
Peleihin tutustumisen lisäksi on järkevää selvittää paras tapa vedonlyöntiin elektronisessa urheilussa. Kynnys vedonlyöntiin e-urheilussa on madaltunut viime aikoina merkittävästi. Markkinoille on ilmestynyt entistä enemmän vaihtoehtoja vedonlyönnistä kiinnostuneille ja veikata voi nyt yhtä lailla sekä tietokoneelta että mobiililaitteelta käsin. Kunnollisen, luotettavan ja monipuolisen vedonlyöntisivuston löytämiseen kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi asiakaspalvelun laadun, käyttäjäystävällisyyden ja tarjolla olevien maksumenetelmien osalta. Monipuolinen kattaus eri lajeja sekä selkeät eSports-kertoimet ovat monelle tärkeitä valintakriteereitä. 
 
Suurinta mielenkiintoa herättävät e-urheilulajit vedonlyöjien keskuudessa 
 
Suosituimpien vedonlyöntikohteiden e-urheilussa järjestys on ollut pääosin sama parin viime vuoden ajan. Vaikka maantieteellisiä eroja esiintyykin siinä, mitkä pelit ovat listan kärjessä, ovat tällä hetkellä etenkin erilaiset taisteluareenamoninpelit ja FPS-pelit huippusuosittuja. CS:GO, League of Legends, Dota 2 ja Rainbow Six herättävät tällä hetkellä aivan erityisen suurta kiinnostusta. Seuraavaksi tutustutaan muutamiin tämän hetken ykkösvaihtoehdoista tällä saralla. 
 
Counter-Strike: Global Offensive 
 
Sekä kansainvälisesti että suomalaisten vedonlyöjien keskuudessa yksi ylivoimaisesti suosituimmista peleistä vedonlyöntilistoilla on Counter-Strike: Global Offensive eli CS:GO. Tätä peliä ei ole vaikea löytää verkosta, sillä se alkaa olla vakiokalustoa kaikilla vedonlyöntialustoilla. 
 
Kyseessä on yksi kaikkien aikojen suosituimmista FSP-peleistä, joka nauttii suurta suosiota e-urheilulajina. Pelin suosiota selittävät monet eri tekijät, kuten sen kierroksiin pohjautuva rakenne ja kahden viiden hengen joukkueen vastakkainasettelu verrattain pienillä kartoilla, jotka tekevät pelaamisesta dynaamista. Enintään 30 kierrosta peliä kohden sisältävä CS:GO tarjoilee peliä seuraaville jännitystä ja viihdettä siinä missä mikä tahansa muu vedonlyöjien rakastama urheilulaji.  
 
League of Legends 

 
Myös League of Legends eli LoL on epäilemättä yksi tämän hetken suosituimmista e-urheilulajeista vedonlyönnistä puhuttaessa. Monet ovat sitä mieltä, että eSports-vedonlyönnin kiihtyvä kasvu lähti liikkeelle juurikin tästä pelistä. Mikäli on kiinnostunut lyömään vetoa tästä pelistä, on verkossa tarjolla yllin kyllin tietoa, josta saattaa olla hyötyä päätösten tekemisessä. 
 
Toisin kuin CS:GO, League of Legends on taisteluareenamoninpeli, joka on monista vastaavanlaisista kilpailijoista huolimatta onnistunut pysymään kilpapelaamisen huipulla jatkuvien päivitystensä sekä monipuolisten strategioiden soveltamismahdollisuuksiensa ansiosta. On selvää, ettei tämän pelin suosio hevillä himmene, vaikka markkinoille ilmestyisikin tulevaisuudessa uusia haastajia.  
 
Dota 2 
 
League of Legendsin vahvin haastaja on Dota 2, joka ampaisi räjähdysmäisesti pelaajien suosioon heti ilmestyttyään. Se on myös solahtanut vedonlyönnin maailmaan varsin helposti. Yksi syy tähän on Dota 2 -pelin ympärillä valtavassa mittakaavassa järjestettävät kansainväliset tapahtumat, joista nimekkäin on niin kutsuttu The Internationals -turnaus, jossa on jaossa jopa yli 30 miljoonan dollarin edestä palkintorahaa. 
 
Dota 2 ja League of Legends ovat keskenään hyvin samankaltaisia pelejä, joissa on sama tavoite. Itse pelaamisessa on kuitenkin eroavaisuuksia — vaikka Dota 2 onkin perustoiminnoiltaan melko yksinkertainen, kuoriutuu siitä uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia pelin edetessä. Taidokkaimpia pelaajia ihaillaan suuresti, sillä Dota 2:ssa pärjääminen edellyttää todella ahkeraa paneutumista sekä lahjakkuutta. Paneutumista vaaditaan jonkin verran myös Dota 2:ssa vetoa lyöviltä. Parhaat mahdollisuudet valistuneiden vetojen lyömiseen tarjoutuvat niille, jotka vaivautuvat perehtymään tämän hetken kärkijoukkueisiin sekä tutkimaan menneitä, nykyisiä ja tulevia trendejä.