Vinkki Chelsea – Manchester City

Onko Chelseasta Citylle vastusta kotonaan? Takana shokeeraava tappio Wolvesille 2-1 Maurizio Sarrin luotsaama joukkue on nyt jo kymmenen pistettä kärkeä perässä. Cityllä taasen onhelmia saattaa tuoda tullessaan Sergio Agueron mahdollinen poisjäänti vierasottelusta. Chelsean puolustaja Marcos Alonso toivoo joukkueeltaan parempaa joukkuepelaamista kokonaisuudessaan ja kaksi vierastappiota putkeen ei ole sitä, mitä joukkue toivoisi pystyvänsä tekemään. Nyt kotikentälle tulee vieraaksi sarjajohtaja. Suuri kysymys lienee, kauan vielä menee Chelsealta joukkueena pystyä pelaamaan kuten valmentaja Sarri haluaisi, vai eikö Sarri olekaan oikea henkilö vetämään Chelseata?

Pääseekö Pedro jälleen tuulettamaan maalia?

Riyad Mahrez palasi kokoonpanoon ja on vieraille tuiki tärkeä pelinrakentaja ja maalipaikkojen luoja

Cityn peräsimessä olevalta Pep Guardiolalta meni vuosi saada joukkue pelaamaan haluamallaan tavalla, joten ehkä Sarri ei ole vielä valmis ja jos katsoo näiden kahden miehen historiaa Serie A:sta, Pep veti Juventusta ja Sarri Napolia, ja Juve oli ”aina” parempi. Todennäköisyydet puhuvat tässä ottelussa vieraille, ja jos yksi merkki pitäisi pelata niin se olisi vierasvoitto. Vakiolapulle sen sijaan tähän voisi laitta 12.

Tilastollisesti molemmat joukkueet pitävät hyvin palloa ja saavat aikaan pitkiä syöttöketjuja. Suuri ero näissä joukkueissa on, etttä 32,3% Cityn syöttöketjuista päättyy maalitilanteeseen niin Chelsean kohdalla tuo luku on 18,3% (vrt Liverpool 20,9% ja Arsenal 23,8%).