Vinkkejä aloitteleville jalkapallon vedonlyöjille – valmistaudu EM-tapahtumaan

Vedonlyönti on mukava tapa tuoda hieman lisää jännitystä oman suosikkilajin seuraamiseen. Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji ja sitä seurataan ympäri maailmaa. Vuoden EM -kisat jouduttiin siirtämään ja nyt sitä odottavat innolla niin vedonlyöjät kuin lajin fanit. Jos olet aloitteleva vedonlyöjä, seuraa tässä artikkelissa esiteltyjä vinkkejä.

Käymme läpi aloittelijoille sopivia vinkkejä vedonlyöntiin. Näiden vinkkien avulla pääset helposti alkuun ja mukaan vedonlyönnin jännittävään maailmaan.

Aseta tiukka budjetti

Vaikka EM-vedonlyönti houkuttelee ja lähdet varmasti innoissasi sen pariin, on silti muistettava pitää jäitä hatussa.

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa lyövät vetoa jalkapallosta. Omasta budjetista huolehtiminen on yksi tärkeimmistä asioista. Tiukka budjetti auttaa hallitsemaan pelaamista ja pitämään sen hauskana. Voit alkaa saada enemmän rahaa vedonlyönnistä sitä mukaa, kun kokemuksesi kasvaa. Ensin tulee kuitenkin olla tarkka omasta budjetistaan. 

On luonnollista, että vedonlyönnin parissa menettää rahaa. Siitä tulee ongelma vain silloin, kun menetät rahaa liian paljon. Silloin se ei enää olekaan hauskaa. Siksi tiukan budjetin asettaminen on elintärkeää.

Budjettisi voi olla esimerkiksi viikoittainen tai kuukausittainen summa. Sillä ei ole väliä, minkälaisen budjetin asetat, kunhan sinulla on siihen varaa. Älä koskaan pelaa rahalla, jota sinulla ei ole varaa menettää.

Perusta päätöksesi objektiivisiin tekijöihin

Useimmilla jalkapallofaneilla on suosikkijoukkueet ja pelaajat. Ja tietysti haluamme nähdä suosikkimme menestyvän hyvin. Haluamme heidän voittavan pelejä ja nostavan pokaaleja ilmaan. Tästä huolimatta ymmärrämme, että vain omaan suosikkiin panostaminen voi aiheuttaa ongelmia vedonlyönnissä.

Ainoa tapa tehdä hyviä vedonlyöntipäätöksiä on ajatella objektiivisesti sitä, mitä todennäköisesti tapahtuu pelissä tai kilpailussa. Tästä tulee haastavampaa, jos ajattelemme puolueellisesti. 

Katso paljon pelejä

Kun panostat jalkapalloon, on otettava huomioon monia asioita. On tärkeää katsoa edellisiä pelejä ja tutkia tilastoja ja analysoida niitä tarkkaan. Mikään ei kuitenkaan voita pelien seuraamista. Mitä paremmin tunnet lajin, joukkueet ja pelaajat, sen parempia päätöksiä voit tehdä.

Kun seuraat pelejä, ota huomioon muun muassa seuraavat asiat:

  • Joukkueen laatu
  • Nykyinen suorituskykytaso
  • Mahdollisuudet parantaa
  • Pelityyli
  • Kunto
  • Asenne
  • Kuri

Käytä monia lähteitä apunasi

Pelien katsomisen lisäksi sinun tulisi tutkia peliraportteja ottelun päättymisen jälkeen. Kannattaa myös analysoida statistiikkaa ja tutkia, miltä pelit näyttävät paperilla. Älä kuitenkaan luota vain yhteen lähteeseen, vaan kiinnitä huomiota moniin eri kanaviin.

Mitä laajempi käsitys sinulla on siitä, kuinka peli tai pelit sujuivat, sitä parempia arvioita voit tehdä ensi kerralla. Kannattaa myös jutella muille, hyvin menestyneille ja kokeneille vedonlyöjille.

Käytä turvallisia ja luotettavia sivustoja vedonlyönnissä

Muista aina asettaa panoksia vain turvallisten ja luotettavien sivustojen kautta. Tutki saatavilla olevia sivustoja ja sitä, minkälaiset vedonlyöntimarkkinat ja mitä pelimahdollisuuksia he tarjoavat. Onko sivustolla esimerkiksi live vedonlyöntiä? 

Ovatko sen kertoimet kilpailukykyiset? Lähes kaikki sportsbookit tarjoavat mahdollisuuden panostaa UEFA EM-kisoihin – sinun tehtäväsi on löytää sivusto, joka tarjoaa mahdollisimman hyvät kertoimet ja paljon arvoa rahallesi.

Pidä kirjaa omasta panostushistoriastasi

Useilla sportsbookeilla voit seurata automaattisesti omaa pelihistoriaasi ja sitä, kuinka paljon panostit ja mihin lajiin. Kannattaa kuitenkin luoda itselleen esimerkiksi Excel taulukko ja kirjata siihen kunkin panoksen päivämäärä, panoksen summa, kertoimet, laji, ottelu ja muita tärkeitä tietoja. 

Pitämällä kirjaa omista tuloksistasi tiedät, kuinka paljon rahaa käytät vedonlyöntiin ja kuinka paljon olet plussalla tai miinuksella. Analysoimalla omaa menestystäsi voit myös opetella tekemään parempia päätöksiä ja voit jopa pärjätä paremmin tulevaisuudessa.