Veikkausliigan yleisömäärät nousussa

Menneen viikon Helsingin derby HIFK-HJK päättyi tavallaan historiallisesti vierasvoittoon HJK:n otettua pisteet. Vierasottelulle erikoista oli se, että peli pelattiin HJK:n kotikentällä, joten vierasottelu peli oli vain sarjataulukon mukaan ja historian kirjoja varten, ja niiden mukaisesti HJK ei ole aiemmin voittanut paikallisotteluaan HIFK:ta vastaan vieraissa.

Ottelun ensimmäisen ja samalla ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa HJK:n paidassa teki 9.minuutilla Kaan Kairinen. Ottelun toinenkin maali syntyi vielä ensimmäisellä jaksolla kun reilun puolen tunnin pelin jälkeen joukkueen kapeeni Sebastian Dahsltröm ohjasi ottelun loppulukemiksi 0-2. HJK:n nykyinen valmentaja Toni Koskela ei kuitenkaan ollut tyytyväinen joukkueensa peliotteeseen ja kotijoukkue HIFK:lla oli omat paikkansa peli aikana. Koskela tuli joukkueen valmentajaksi toukokuussa kun HJK vapautti Mika Lehkosuon edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävistä.

Haluatko sinä lähteä katsomaan oman lähiseurasi otteita Veikkausliigassa, ja mielessä olisi vaikka samantien kausikortti. Hae lainaa, samalla kun maksat rästissä olevat muut laskut, voit hakea lainaa sen verran että pääset herkuttelemaan loppukauden jalkapallo-otteluilla tai sitten varaat jo tulevalle Liiga kaudella oman kausikorttisi. Se mihin sitten lainaa tarvitsetkaan, ei aina tarvitse olla ns. pakko-syy, joskus voi aivan hyvin lainarahalla tarjota itselleen jotain kivaa. Toiset lähtevät ulkomaanreissuilla ja vievät rahansa pois Suomesta, toiset ostavat kausikortin ja käyttävät rahansa paikallisesti – kumpi sinusta on parempi?

12 joukkueesta vain 4 katsojamäärät laskussa

Eniten tämän kauden katsojamääriään on suhteellisesti kasvattanut HIFK, jonka kotiotteluiden katsojamäärät ovat kasvaneet 79,6%. Eniten kotiotteluihin katsojia keräävä HJK:n on saanut katsojakeskiarvon nostettua 5539 katsojaan ja kasvua on viime kauteen ollut 46,6%. Alkukauden kaikkien 80 ottelun keskiarvo on ollut 2 550 katsojaa ja kasvua viime vuoteen on ollut 10,5%!

Alkukaudesta mediassa puhuttiin jopa katsojakadosta, kun säät olivat mitä olivat eikä joukkueet aina muista markkinoida tapahtumiaan, niin katsojatilastot ehtivät näyttää toukokuussa jo todella heikkoa. Jalkapallo on kuitenkin vain yksi laji monien joukossa, ja vaikka Huuhkajat ovat positiivisessa vireessä, se ei tarkoita, että suomalaisella jalkapallolla olisi syytä erityiseen iloon.

Ottelut ja niiden seuraaminen

Monet nykyaikaiset nettikasinot ovat tänä ja viime vuonna lisänneet palvelukokonaisuuteensa myös vedonlyönnin ja Suomen Veikkausliigan kohteet ovat luonnollisesti mukana. Toiveissa vain on, että jonain päivänä Suomessakin siirryttäisiin lisenssimalliin ja nämä kansainväliset operaattorit saisivat ostaa mainostilaa Veikkausliigankin pelipaidoista, rahasta se ei ainakaan olisi kiinni ja joukkueet saisivat lisää rahaa taloutensa tueksi. Kansainvälisille kentille ei ole oikein suomalaisilla joukkueilla korkealle pääsyä, koska olosuhteet vaan eivät ole vielä sillä tasolla, että kaikki treenaaminen ja pelaaminen olisivat yhtä korkeatasoista kuin Euroopan miljoonaseuroilla. Mikä onkin luonnollista, jos ajattelee, että parhaat suomalaiset ottelut vetävät sen 10 000 katsojaa ja parhaat eurooppalaiset liigat illasta toiseen sen 30 000 – 60 000 katsojaa per ottelu.

Onko Ilveksestä mestariksi?

Kuinka moni on sitä mieltä, että Tampereen Ilves on ansainnut ykköspaikkansa? Varmaan moni, mutta kuinka moni uskoo, että Ilves vie mestaruuden?

Ilves on pelannut 12 ottelua ja tehnyt vain 15 maalia, mikä on itseasiassa vähiten TOP5 joukkueistqa ja Maarianhaminan IFK:n on tehnyt enemmän maaleja. Mutta toisaalla Ilveksen puolustus on ollut alkukauden paras, se ei ole päästänyt kuin 7 maalia näissä otteluissa ja siksi se on yhä ykkösenä ja vaikka tätä kirjoitettaessa HJK on vain pisteen päässä, on HJK pelannut peräti neljä peliä enemmän kuin sarjaykkönen. On sanomattakin selvää että Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss on tyytyväinen joukkueen piikkipaikkaan mutta valmentaja näkee joukkueen otteissa jo ongelman alkuja puhuessaan siitä, kuinka joukkueen otteet pelien aikana ailahtelevat liikaa. Kyse on kuulemma pään sisäisistä jutuista, mutta siinäkin tulee yhtenä osana vastaan raha. Jotta joukkueella olisi paras mahdollinen psyykkinen valmennut ja tilat sitä varten, se vaatii raha, niin kuin monet muutkin tekivät. Wiss kuitenkin näkee joukkueen kokonaistilanteen valoisana ja tulevaisuuteen suhtaudutaan positiivisesti. Ilves kuitenkin voitti jo Suomen Cupin.

Pelivinkki sunnuntaille

Ilves kohtaa kotonaan seinäjokelaiset kun SJK tulee sununtaina 7.7. Tampereelle ja ottelu on nähtävissä suorana Ruudussa. Me näemme SJK:n kovana vastustaja Ilvekselle ja SJK:n juuri vahdistettua puolustustaan Samba Bengalla, joka kuitenkin on SJK:n kaaviossa tulevaisuuden vahvistus, vaikka onkin pelannut EIF:ssä todella hyvin. Meidän arvio on, että sunnuntai ottelusta tulee todella vähämaalien, jopa niin ett ottelu loppuu maalittomaan 0-0 tasapeliin.