HB Torshavn – HJK otteluennakko ja vinkki

Färsaarelainen HB Torshavn kävi HJK:n vieraana Helsingissä ja vaikka HJK pelasi ottelussa yli tunnin vajaamiehisenä eikä edes parhaalla kokoonpanolla oli HJK kotonaan selvän 3-0 voiton ja lähtee Fär saarille voittajasuosikkina.

Valmentajan odotukset vierasottelusta

Valmentaja Toni Koskela oli tulokseen tyytyväinen, muttei täysin joukkueen pelaamiseen ensimmäisen puolituntisen aikana. Koskela kertoi islantilaisen joukkueen olleen odotetunlainen ja vaikka koskaan ei tiedä miten pelissä tulee käymään, on valmentajan odotukset vierasottelusta positiiviset.

Vaikka vieraissa aina voi käydä miten vain, niin HJK oma alkukausi on Veikkausliigassa ollut hieman alavireinen maalinteon suhteen ja jo Helsingin ottelu näytti, että HJK:lta löytyy vahvuudet HB:n puolustuksen puhkaisemiseksi. Tarkasti koko joukkueena omaa peliä pelaten HJK on ottelussa ainoa ja selkeä suosikki.

Vetovihje tiistaille

Havnar Bóltfelag eli HB on Färsaarten pääkaupungin ylpeys ja joukkueessa on ihan osaavia pelaajia, mutta HJK:n materiaali on varsin selkeästi ylivoimainen. Kapteeni Sebastian Dahlström tietää, että alkukausi ei ole osunut putkeen, mutta hänen sanojensa mukaisesti vaikeuksien kautta voittoon ja joukkueen itseluottamus on nousussa kiitos sekä HIFK:n voiton että HB:n voiton. HJK:lla on aivan kansainvälisen tason pelaajia ja varsinkin tämän tason joukkuetta vastaan HJK:n on pelattava palloa halliten, sillä vierasottelussakin HJK on suosikki.

Puolustuspeli pitää onnistua ja maalinedustus pitää omissa käsissä. HJK:n tavoitteena on lohkovaihe, joten tämä HB on voitettava kunnialla kahdella voitolla. HJK olisi voitolla ensimmäinen suomalainen joukkue, joka on voittanut HB:n vieraissa. Vaikka sekä VPS että Haka omissa kohtaamisissaan voittivat kahden pelin yhteistulokset, niin vuonna 1998 vieraissa VPS hävisi 2-0 ja Haka jäi vuonna 1999 tasapeliin 1-1

Kertoimet niukkoja

HJK:lle on tarjolla erilaisia kertoimia, esimerkiksi Veikkaus tarjoaa HJK:lle vain 1,65 vierasvoitolle, mutta HB:n puolustus on ollut omassa liigassakin ailahteleva ja jos HJK:n hyökkäys on toimiva, voisi vierasvoiton lisäksi hakea tulosvedosta useamman maalin peliä tyyliin HJK:lle 2-3 vierasvoittoa. Vastaavasti Betsson tarjoilee HJK:lle 1,71 vierasvoiton. Mielenkiintoinen veto löytyy Betssonin puoliaika/lopputulos mahdollisuuksista, jos HB tekisi yllätys maalin avausjaksolla ja HJK saisi pelinsä rullaamaan vasta toisella ja voittaisi lopulta ottelun mutta olisi vaikka 1-0 puoliajalla, niin sellaisella ottelulla Betsson tarjoilee 25 kertoimen.