Veikkausliigan alkukierroksista

Englannin valioliigakausi alkaa olla lopuillaan ja katseet on aika entistä aktiivisemmin siirtää kohti kotimaista Veikkausligaa, jota ollaan ehditty pelata jo jokunen kierros, eikä yllätyksiltä ole vältytty.
Suurin yllätys on varmasti se, että kärjessä ei olekaan HJK vaan ennen kautta sarjan alakastiin arvioitu Rovaniemen Palloseura, joka on aloittanut kauden todella hyvin eikä ole hävinnyt yhtäkään ottelua. Se johtaa sarjaa viidellä voitollaan ja yhdellä tasurilla. Rovaniemeläisten alkukauden peli on ollut tasaisen hyvää ja kiitos siitä osittain tottakai menee valmentaja Toni Koskelalle. Mikä huomionarvoista RoPS:n alkukaudesta on myös, että joukkueen maaliero on 9-0.

Sarjan toista päätä miehittää Peter Lundbergin ohjaama IFK Mariehamn, jolla kylläkin pelattuja pelejä on neljä, ja avausvoittoa vielä odotellaan. Maaleja saarelaiset ovat onnistuneet tekemään kolme mutta omissa on soinut yhdeksän kertaa ja valmentaja ei ole vielä löytänyt oikeita säveliä, joille joukkue pelaisi hyvin koko 90 minuuuttia.

Hyvin on aloittanut kautensa myös Kuopion ylpeys KuPS, joka kaatoi juuri edellä mainitus IFK Mariehamnin vahvan toisen jakson ansiosta 1-4. Valmentaja Otso Virtanen sai kiitellä kaikista neljästä maalista samaa maalintekijää eli joukkueen kapteeni Petteri Pennasta. Samalla Pennanen nousi maalitilason kärkeen ohi kolmen maalin Filip Valencicin, Mika Ojalan sekä Lassi Lappalaisen.

Kauden ennakkosuosikki ja yhä mestarisuosikki HJK jatkaa tälläkin kaudella Mika Lehkosuon valmennuksessa. Alkukauden viisi peliä ovat menneet 3-1-1 saldolla. Lehkosuo odottaa omalta joukkueeltaan lisää päättäväisyyttä maalipaikoissa niin tulokset paranevat entisestään.