Vedonlyöjät vakuuttuneita: Teemu Pukista Vuoden urheilija

Jalkapalloilijoiden uskotaan putsaavan pöydän tänään Urheilugaalassa, sillä Unibetin vedonlyöntikertoimissa myös Markku Kanerva on suosikki Vuoden valmentajaksi ja Huuhkajat Vuoden joukkueeksi.

Suomen miesten maajoukkueen sekä Norwichin Cityn paidassa maaleja paukuttaneelle jalkapalloilija Teemu Pukille ei löydy haastajaa tänään Urheilugaalassa ratkeavassa Vuoden urheilija -äänestyksessä. Näin uskovat ainakin vedonlyöjät, sillä Unibetilla Teemu Pukin kerroin vuoden urheilijaksi on erittäin matala 1,05.

Pukin ykköshaastaja on kertoimella 5,00 MM-kultaa voittaneen miesten jääkiekkojoukkueen kapteeni Marko Anttila. Heidän perässään kertoimella 10,00 tulevat MM-pronssille hiihtänyt Iivo Niskanen sekä amatöörinyrkkeilyn EM-kultaa ja MM-pronssia voittanut Mira Potkonen

Joukkuelajien edustajista aiemmin vain jalkapalloilijat Jari Litmanen ja Sami Hyypiä ovat tulleet valituiksi Vuoden urheilijoiksi. Tänä vuonna joukkuelajien edustajat ovat kuitenkin poikkeuksellisen vahvoilla, sillä Pukin ja Anttilan lisäksi vedonlyöjien listoilla korkealla ovat myös Venäjän liigan parhaaksi liberoksi valittu lentopalloilija Lauri Kerminen (13,00) sekä naisten MM-kisojen parhaana maalivahtina palkittu Noora Räty (15,00). 

Vuoden urheilijan valitsee Urheilutoimittajain Liiton jäsenäänestys. Perinteisesti tämän kaltaisten laajojen äänestysten voittajaa on haastavaa veikata, kertoo Unibetin emoyhtiö Kindred Groupin maajohtaja Antti Tikka.

”Tällä kertaa Pukin ja Huuhkajien ympärillä vellonut mediahuomio on ollut kuitenkin niin merkittävää, että vedonlyöjien ja kertoimienlaskijoiden reagointi on täysin ymmärrettävää. Olisi suorastaan skandaali, mikäli vuoden urheilija olisi joku muu kuin Teemu Pukki”, Tikka tuumii.

Jukka Jalonen ja Leijonat ainoat Markku Kanervan ja Huuhkajien todelliset haastajat Vuoden valmentaja ja joukkue -kategorioissa

Vuoden valmentajan titteliä vedonlyöjät ovat jakamassa jo toistamiseen Markku Kanervalle. Myös viime vuonna palkinnon voittaneen, Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-kisoihin tänä vuonna luotsanneen Kanervan kerroin Vuoden valmentajaksi on 1,50. 

Kanervan kannoilla kertoimissa on jääkiekon miesten MM-kultajoukkueen valmentaja Jukka Jalonen. Aiemmin vuosina 2011 ja 2016 Vuoden valmentajaksi valitun Jalosen kerroin on 1,75. 

Tasaisen kärkikaksikon perässä tulee puolestaan Vuoden valmentaja vuosimallia 2014, eli Venäjällä kovaa työtä tehnyt lentopalloluotsi Tuomas Sammelvuo (kerroin 8,00). Uutta verta kilpailuun tuovat naisten jääkiekkomaajoukkueen MM-hopealle johdattanut Pasi Mustonen (13,00) sekä kansainvälisen cheerleadingliiton vuoden valmentajaksi valitsema Maria Wahlroos (15,00).

Kanervan luotsaama Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on myös niukka suosikki Vuoden joukkueeksi. Kertoimen 1,70 saavan huuhkajalauman perään kertoimella 1,80 hengittää Leijonat, eli jääkiekon miesten maajoukkue.

Kaukana ennakkosuosikkien takana ovat jääkiekon naisten MM-hopeajoukkue (10,00), cheerleadingin naisten MM-kultajoukkue 15,00 sekä MM-hopeaa voittanut suunnitstuksen miesten viestijoukkue (15,00).

Unibetin kertoimet Urheilugaalaan: 

Vuoden urheilija:

Teemu Pukki 1,05

Marko Anttila 5,00

Iivo Niskanen 10,00

Mira Potkonen 10,00

Lauri Kerminen 13,00

Noora Räty 15,00

Vuoden valmentaja: 

Markku Kanerva 1,50

Jukka Jalonen 1,75

Tuomas Sammelvuo 8,00

Pasi Mustonen 13,00

Maria Wahlroos 15,00

Vuoden joukkue:

Jalkapallon miesten maajoukkue 1,70

Jääkiekon miesten maajoukkue 1,80

Jääkiekon naisten maajoukkue 10,00

Cheerleadingin naisten maajoukkue 15,00

Suunnistuksen miesten viestijoukkue 15,00