Unibet näyttää Pikkuhuuhkajien huipputärkeän vierasottelun Tanskassa

uomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa tänään perjantaina Tanskan tärkeässä EM-karsintaottelussa Aalborgissa. Peliyhtiö Unibet näyttää ottelun verkkosivuillaan ilmaiseksi.

Karsintalohkossa 3 pelaavan Suomen karsinnat ovat vedenjakajalla. Suomi on lohkon kolmannella sijalla viisi pistettä kärkijoukkue Puolan ja neljä pistettä Tanskan takana.

Lohkovoittaja etenee suoraan ensi vuonna pelattaviin alle 21-vuotiaiden EM-kisoihin, Euroopan neljä parasta lohkokakkosta pääsevät jatkokarsintoihin. Suomella on vielä mahdollisuus yltää lohkossa kahden parhaan joukkoon, mutta se vaatii venymistä etenkin tämän maajoukkuerupeaman otteluissa lohkon kärkikaksikkoa vastaan.

Pikkuhuuhkajien karsinnat ovat sujuneet mollivoittoisesti, mutta nousujohteisesti. Neljästä ensimmäisestä ottelustaan Suomi ei voittanut yhtäkään. Vierastasapeli Puolassa oli hyvä valonpilkahdus, mutta vastapainoksi Suomi jäi tasapeleihin Färsaaria ja Georgiaa vastaan sekä hävisi perjantain vastustaja Tanskalle kotonaan rumasti 0–5. Lokakuun lopussa ikäluokan päävalmentajaksi tuli Juha Malinen.

Voittotili aukesi lopulta Malisen alaisuudessa maaliskuussa, kun Suomi voitti Liettuassa 2–0. Myös kesäkuiselta Fäärsaarten-visiitiltä irtosi täysi pistepotti. Kisahaaveiden elättely vaatii kuitenkin voittotilin kartuttamista kovempiakin joukkueita vastaan, sillä lohkojumboa (todennäköisesti Liettua tai Färsaaret) vastaan kerättyjä pisteitä ei lasketa lohkokakkosten vertailuun.

Tanska-ottelu onkin Suomelle elintärkeä. Tanska on hävinnyt karsinnoissa vain lohkokärki Puolalle. Kuudesta ottelustaan Tanska on voittanut neljä ja tehnyt samalla peräti 22 maalia.

Peliyhtiö Unibet näyttää Tanskan ja Suomen kohtaamisen yksinoikeudella ja maksutta verkkosivuillaan. Lähetyksen katsominen vaatii rekisteröitymisen, minkä lisäksi pelitilillä on oltava rahaa tai veto lyötynä viimeisen 24 tunnin aikana. Vedonlyöntipakkoa ei kuitenkaan ole.

Ottelu pelataan perjantaina 7. syyskuuta kello 19.00 Suomen aikaa.