”Kaikkien papparivien äiti” osui – vitosella 231 000 euroa Suonenjoelle Pitkävedosta

Ennen näkemätön rivi toi yli 231 000 euron voiton suonenjokelaiselle nettipelaajalle Pitkävedosta sunnuntaina. Riviin oli valittu yhdeksän tasapeliä eri maiden jalkapallosarjoista. – Kaikkien papparivien äiti, kommentoi kiinteäkertoimisen Pitkävedon tuotepäällikkö Niko Marttinen Veikkauksesta.

Suonenjokelainen nettipelaaja valitsi riviinsä yhdeksän tasapeliristiä peräti kahdeksasta eri maasta; Ruotsista mukaan mahtui sekä Allsvenskanin että Superettanin ottelut. Valikoima siis kattoi laajan kaaren jalkapalloa Norjan 2. divisioonasta Korean K-liigaan.

– Tämä on kyllä kaikkien papparivien äiti, puuskahtaa Niko Marttinen.

Ainutlaatuisen rivin todennäköisyyttä voi verrata vaikkapa Loton toisen voittoluokan 6+1-tuloksen saamiseen. Sellaisella saatavat voitot ovat tyypillisesti muutamista kymmenistä tuhansista muutamiin satoihin tuhansiin euroihin.

– Rivi on omassa luokassaan. Tällaisia ei todellakaan nähdä usein. Toki jalkapallossa pelataan lukuisia tasapelejä joka viikonloppu, mutta yhdeksän saaminen kiinni on enemmän kuin sata jänistä. Kyllä nyt on Suonenjoella komean mansikkakakun paikka, tuumii Marttinen.

Pitkävedossa voi pelata enimmillään kymmentä kohdetta ja maksimivoitto on miljoona euroa.

Kolme helpottavaa pilkkua otteluiden loppuhetkillä

Kolmessa ottelussa ristin toteutuminen oli pienestä kiinni.

Saksan 3. Ligan FSV Zwickaun ja Kaiserslauternin kohtaamisessa vieraat olivat 0-1 niskanpäällä, kun peliä oli pelattu täydet 90 minuuttia. Tasoistus syntyi erotuomarin antamalla lisäajalla (90+2), kun kotijoukkueen Toni Wachsmuth osui pilkulta, ja ottelu päättyi 1-1.

Ruotsin Allsvenskanissa putoamista vastaan taisteleva Dalkurd oli kiinni elintärkeissä kolmessa pisteessä kunnes IFK Göteborgin Giorgi Kharaishvili tasoitti pelin 1-1:een 90. minuutilla rangaistuslaukauksella.

Ruotsin 1. divisioonassa Akropolis johti ottelua Carlstadia vastaan loppuhetkillä 2-1, mutta vieraiden Linus Almqvist tasoitti pelin rangaistuslaukauksella 89. minuutilla.

Suonenjoen voitto kipuaa vuoden toiseksi suurimmaksi. Tähän mennessä suurin – 245 920 euroa – on osunut lappeenrantalaiselle nettipelaajalle helmikuussa.