Tulovedon suurin MM-kerroin tähän mennessä Saksan tappiolla – katso kiinteä- ja muuttuvakertoimisen erot

Kun MM-jalkapallon lohkovaihe on pelattu loppuun, parhaan kertoimen 130,00 on antanut Etelä-Korea-Saksan 2-0 ja Espanja Portugalin 3-3. Vaikka parhaat kertoimet ovat tulleet kiinteäkertoimisilla tuloksilla, muuttuvakertoiminen Tulosveto on antanut 27 ottelussa 32:sta isomman kertoimen.

Kun MM-jalkapallon lohkovaihe on pelattu loppuun, parhaan kertoimen 130,00 on antanut Etelä-Korea-Saksan 2-0 ja Espanja Portugalin 3-3. Vaikka parhaat kertoimet ovat tulleet kiinteäkertoimisilla tuloksilla, muuttuvakertoiminen Tulosveto on antanut 27 ottelussa 32:sta isomman kertoimen. Lue miksi.

Tulosveto tuli Veikkauksen pelivalikoimaan 1994. Peli on yksinkertainen: asiakas valitsee veikkaa, paljonko ottelussa tehdään maaleja. Muuttuvakertoimisen pelin voittokerroin muodostuu sen mukaan, paljonko maalilukuja on pelattu. Kerroin siis muuttuu sitä mukaan, kun pelaajat asettavat panoksiaan. Lopulliset kertoimet tiedetään vasta pelikohteen sulkeuduttua.

– Klassikkopeliä on helppo pelata sekä yksittäisinä tuloksina että järjestelminä, jolloin mukaan valitaan useampia eri tuloksia. Veikkaus tarjoaa joka päivä useita kohteita Tulosvedossa. Suosituimpia lajeja ovat jääkiekko, jalkapallo, pesäpallo, koripallo ja salibandy. Kun hajonta tuloksissa on suurta, kertoimetkin nousevat. Siksi pesäpallon ja koripallon kertoimet ovat niin isoja, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Miikka Nurmi.

Tuloksen veikkaaminen kiinteillä kertoimilla tuli mahdolliseksi, kun 1992 perustettua Pitkävetoa parannettiin sen historian suurimmalla uudistuksella 2016.

– Kiinteät kertoimet johdetaan joukkueiden voimasuhteista suoraan. Tulovedossa pelataan yhtä kohdeottelua kerrallaan, mutta Pitkävedossa tulokset voidaan yhdistää muihin kertoimiin, joten pelaamisen vaihtoehtoja on rutkasti enemmän, kertoo tuotepäällikkö Niko Marttinen.

Jalkapallon MM-kisoissa muttuvakertoiminen Tulosveto johtaa suuremmissa kertoimissa 27-5, mutta absoluuttisesti isoimmat kertoimet on nähty kiinteäkertoimisissa Pitkävedon tuloksissa. Miksi näin, Niko Marttinen ja Miikka Nurmi?

– Pitkävedon Lopputulos-kohteessa on usein kertoimet korkeampia silloin, kun muuttuvakertoimisen Tulosvedon vaihto jää pieneksi. MM-kisoissa tätä ongelmaa ei ole, jolloin muuttuvakertoimisesta Tulosvedosta löytyy enemmän odotusarvoltaan positiivisia tuloksia. Yksi tapa voisi olla pelata odotusarvoltaan positiiviset tulokset muuttuvakertoimisella puolella ja suojata niitä kiinteäkertoimisella. Nyt alan kuulostamaan jo liikaa pankkineuvojalta, pohtii Niko Marttinen.

– Jos pelissä tulee yli kuusi maalia niin silloin muuttuvakertoimisesta saa isomman riviavaruuden takia isompia kertoimia, lisää Miikka Nurmi.

Suurimmat kertoimet tuloksilla jalkapallon MM-kisojen 32 alkulohkon ottelussa:

ottelu                                        Muuttuvakertoiminen              Kiinteäkertoiminen
1. Etelä-Korea Saksa (2-0)       130,00                                          80,22
2. Portugali-Espanja (3-3)        130,00                                          77,86
3. Belgia-Tunisia (5-2)              44,00 (muu tulos)                    122,73
4. Meksiko-Ruotsi (0-3)             42,00                                            52,75
5. Uruguay-Venäjä (3-0)            27,00                                            34,45

 

 Tulosveto, muuttuva kerroinPitkävedon lopputulos, kiinteä kerroin
KerroinJokainen pelattu euro vaikuttaa kertoimeen. Lopullinen kerroin ja voiton suuruus selviävät peliajan päätyttyä.Veikkaus asettaa kertoimen, joten pelaaja tietää, millaisen voiton saa osuessaan.
Panos1-100 euroa.0,10 – 1 000 euroa (pelin vähimmäsihinta 1,00 euroa)
Tulosavaruus81 erilaista tulosvaihtoehtoa. Jos maaleja on yli 8, toteutuu vaihtoehto 8+29 erilaista tulosvaihtoehtoa. Vaihtoehto Muu tulos kattaa niiden ulkopuolelle jäävät suurinumeroiset tulokset.
Tyypillinen voittosummaKymmenistä euroista jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.Enimmäisvoitto miljoona euroa.
Edut+ Laajempi tulosavaruus ja siksi mahdollisuus isompiin kertoimiin runsasmaalisissa otteluissa.

+ Helppo  järjestelmäpelaaminen.

+ Yhdisteltävyys muihin pitkävetokohteisiin ja sitä kautta mahdollisuus isompiin voittoihin. Kohteiden enimmäismäärä 10.

+ Tavoiteltavan voiton tarkka summa tiedossa jo pelatessa.

Mistä näkee kertoimet?veikkaus.fi.stä, teksti tv:n sivuilta 480-481.veikkaus.fi:stä, myyntipaikoista saatavista listoista.
Mistä näkee kohteetveikkaus.fi:stä, Vedonlyönnin ja Vakion pelilistasta, teksti.tv:n sivuilta 480-481 ja myyntipaikan tulostamasta listasta.veikkaus.fi:stä ja myyntipaikan tulostamasta listasta.

 

Niksi: Kun Tulosvedon pelin numero on suurempi kuin myyntipaikkapelaamisessa käytettävän kupongin suurin eli 12, peli voidaan merkitä kohdenumeroiden summana. Kohde 13 siis pelataan rastimalla kohdenumerot 12 ja 1 (12+1=13).

https://www.veikkaus.fi/fi/yritys#!/article/tiedotteet/pelit/2018/kesakuu/30-tulovedon-suurin-mm-kerroin-tahan-mennessa-saksan-tappiolla-%E2%80%93-katso-kiintea–ja-muuttuvakertoimisen-erot