Tallenna urheilua ESPN-kanavalta

ESPN, joka aiemmin tunnettiin kokonimellä Entertainment and Sports Programming Network, on amerikkalainen urheilulle omistettu kaapelitelevisiokanava. Kanava oli alun perin nimeltään ESPN Cable News, ja sen perustivat Cardell Stanley, Donny Stanley, Scott Rasmussen sekä hänen isänsä Bill Rasmussen. Ensimmäinen lähetys tuli syyskuussa 1979. ESPN:ää lähetetään yli 90 miljoonaan kotiin Yhdysvalloissa. Kanavan omistaa tällä hetkellä Walt Disney Company. ESPN:n kerrotaan ostaneen Englannin Valioliigan televisiointioikeudet talousvaikeuksissa olevalta Setantalta yli 100 miljoonalla eurolla vuonna 2009.

Miten voi tallentaa urheilua ESPN:ltä?

Voit katsoa ESPN:ää verkossa ja ladata sen omaan laitteeseesi, jotta voit seurata kilpailuja ja urheilutapahtumia riippumatta siitä, onko sinulla internet-yhteys vai ei. Sisältö muunnetaan siis tiedostoksi (kuten *.mp4), jota voidaan toistaa tietokoneellasi ohjelmiston avulla.

Netistä ladattava ohjelmisto voidaan ladata kaikkiin yleisimpiin laitteisiin, myös PC- ja Mac-tietokoneisiin, kunhan tietokoneesi on ajan tasalla. Useimmissa tapauksissa on parempi katsoa videoita MP4-tiedostomuodossa puhelimella tai tabletilla. Koska tämä tiedostomuoto toistuu yleensä parhaiten, yritä hankkia videot MP4-tiedostona.

Jos haluat katsoa urheilua ilman verkkoyhteyttä, ESPN-ohjelmat ovat hyvä idea. Laitteeseesi tallennetun ESPN-sisällön ansiosta voit nyt katsoa otteluita kätevästi milloin tahansa ja mistä tahansa. Suosikkiurheilujoukkueidesi seuraaminen voi olla hauskaa esimerkiksi pitkillä junamatkoilla. Suorat urheiluohjelmat on hyödyllistä pitää saatavilla, nautitpa niistä sitten isosta TV-ruudusta tai pienestä älypuhelimesta.

Paljon mielenkiintoista sisältöä

Nascar, PGA Tour sekä NBA ovat ESPN:n tarjoamia merkittäviä urheilulajeja. NBA:n runkosarjan pituus on 82 ottelua, ja kunkin konferenssin kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin, jotka järjestetään omissa konferensseissaan. Ryhmiensä ensimmäiset kaksi joukkuetta etenevät seuraavalle kierrokselle, joka on paras seitsemästä -ottelusarja. Pudotuspelien voittajat taistelevat mestaruudesta.

PGA Tour, joka tunnetaan myös nimellä Professional Golfers’ Association of America, on maailman arvostetuin ja korkeimman tason golfkiertue, jota pelataan pääasiassa Yhdysvalloissa. PGA Tour on ollut käynnissä vuodesta 1916 lähtien. Vaikka ”PGA Tour” -nimitystä käytettiin virallisesti vasta vuonna 1975, sitä on käytetty epävirallisesti vuodesta 1965 lähtien. PGA Tour on maailman arvostetuin ammattilaisgolfkiertue, jolla on neljä tunnettua tapahtumaa; US Open, The Masters, PGA Championship sekä The Open Championship. PGA Tourin päämaja on Ponte Vedra Beachissa, Yhdysvalloissa.

National Association for Stock Car Auto Racing (NASCAR) on amerikkalainen moottoriurheilujärjestö. Kesäkuussa 1949 Charlotte Motor Speedwayllä (nykyisin Lowe’s Motor Speedway) järjestettiin ensimmäinen NASCAR-kilpailu. NASCAR-kaudella ajetaan yli 100 radalla lähes 40 Yhdysvaltain osavaltiossa sekä kahdessa muussa maassa (Kanada ja Meksiko). Maailman suurimmilla NASCAR-radoilla katsomoihin voi mahtua yli 170 000 katsojaa. Sarjasta on tullut amerikkalaisen jalkapallon jälkeen Yhdysvaltojen suosituin urheilulaji katsojamäärissä. Lähetyksiä esitetään televisiossa yli 140 maassa ympäri maailmaa.

Maailman mielenkiintoisimpia urheilutapahtumia

Suomessa asuu paljon urheilun harrastajia, kuten jalkapallon, jääkiekon ja Formula 1:n harrastajia. Suomen television urheiluohjelmat saattavat kuitenkin vaikuttaa joskus epäkiinnostavilta. On olemassa useita erillisiä TV-palveluja, joiden avulla voit katsella maailman mielenkiintoisimpia urheilutapahtumia, mutta ne tulevat yleensä melko kalliilta kanavilta. Siksi monet ihmiset katsovat suurimmat kilpailut ja tapahtumat ilmaistelevisiosta sen sijaan, että ostaisivat yksittäisiä kanavatilauksia.

Jos siis haluat lisää urheilua arkeesi, ESPN tarjoaa ilmaisen suoratoistopalvelun. Kyseessä on Yhdysvalloissa toimiva urheiluohjelmille omistettu televisiokanava. Kanava lähettää suoria otteluita, uusintoja, urheilu-uutisia, tilastoja, pelaajapäivityksiä ja paljon muuta. Se on suosittu televisioasema urheilun harrastajien keskuudessa. Tarvitset VPN-ohjelman katsoaksesi otteluja suorana, ja kuten yllä kerroimme, voit myös tallentaa ESPN urheilua laitteeseesi.

ESPN.com tarjoaa ESPN The Magazinen tarinoita, fantasiapelejä sekä internetin ajantasaisimmat urheiluanalyysit ja -spekulaatiot.