Suomi voitti Kreikan hienosti 2-0

Mekin panostimme itse Suomen voittoon, mutta emme ehtineet eilen kirjoittaa siitä erikseen vinkkiä – pahoittelut siitä. Suomen 2-0 voitto nimenomaan Kreikasta ei ole ennenkuulumatonta ja onhan meillä historiassa jopa 5-1 voitto kreikkalaisista, joten jostain syystä kreikkalaiset sopivat meille vastustajaksi. Mutta ei Suomen tie tätäkään kautta vielä 100% varma eteenpäin ole koska vielä ovat edessä tämän alkuvaiheenkin vierasottelut niin Kreikassa kuin Unkarissa, mutta loistavasti on Suomi pelannut tähän mennessä.

Suomi jopa hallitsi peliä

Harvoin on viime vuosina saanut katsoa suomalaista maajoukkueottelua jalkapallossa, missä Suomi jopa hallitsee välillä ottelutapahtumia. Kuten ottelun kommenttaattorit Pasi Rautiainen sekä Keith Armstrong että myös Ville Klinga sanoivat, että mikäli suomalaisilla olisi ollut hieman enemmän tarkkuuttaa ja tuuria niissä viimeisissä kosketuksissa ensimmäisellä puoliajalla, olisi Suomen johto voinut olla jopa 3-0 puoliajalla – mutta ollaan tyytyväinen jo tähänkin.

Suomen maalintekijät Pyry Soini ja Glen Kamara pelasivat ennakkoluulottomasti ja näyttivät, että uusia nuoria suomalaisia on nousemassa parrasvaloihin. Soinin nopeus ja Kamaran pallovarmuus olivat ihailtavaa katseltavaa. Ja kuten jälleen nollapelin pitänyt maalivahti Lukas Hradecky sanoi ottelun jälkeen ”Kiitos valtiovallalle, että Kamaralle on annettu Suomen passi”. Hyvin pelasi koko Suomen joukkue, mutta edellä mainittujen lisäksi myös Robin Lod paikkasi loistavasti alussa loukkaantunutta Teemu Pukkia, vaikka lähin mihin Robin pääsi oli tolppalaukaus ja aivan mahtava alustus Kamaran 2-0 maaliin.

Vedonlyönnin kannalta

Näillä otteilla pääsemme kohta nauttimaan edes pariksi otteluksi Suomen jalkapallomaajoukkueen otteita entistä parempia jalkapallomaita vastaan – ja miksei vaikka sinne EM-lopputurnaukseen saakka? Unibet Vedonlyönti tuo tarjolle myös kaikki Suomen ottelut. Unibet tarjoaa luonnollisesti kaikki UEFA Nations Leaguen/Kansojen liigan ottelut pelattavaksi, eikä vain Suomen pelit.  Ennen eilistä ottelua puhuttiin, että edelliset pelit ovat olleet Suomella ns. helppoja maita vastaan ja 1-0 voitot ovat olleet nihkeitä, mutta voittoja silti, ja että Kreikka olisi ollut kunnon mittari. Kreikka kuitenkin tuli Helsinkiin ja pelasi passiivisesti. Koko ottelun aikana vierailla oli vain pari painostushetkeä ja voidaan olla aivan varmoja että Kreikassa Suomen joukkueen kohtaa täysin erilainen Kreikan joukkue, joka tulee ottamaan kentän haltuunsa paljon aktiivisemmin ja haluaa olla pallossa entistä enemmän. Mikäli Suome peli-ilme säilyy hyvänä ja pelaajat kunnossa, ei olisi kuitenkaan mahdottomuus, että Suomi ottaisi vähintään tasapelin Kreikasta mukaansa.

Kuvassa Teemu Pukin tilalle tullut pikahälytyksellä Simon Skrabb, joka otti oikealta laidalta Robin Lodin paikan ja samalla Lod siirtyi Jasse Tuomisen hyökkääjäpariksi.

Suomi ja EM-lopputurnaus

Nations Leguessa joukkueen on jaetttu neljään liigaan, joissa jokaisessa on 12-16 joukkuetta.  Suomen voitto tarkoitti sitä, että Suomi jatkaa lohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä. Suomen lohkovoitto varmistuu, mikäli joukkue onnistuu saalistamaan viimeisestä kahdesta ottelusta yhdenkin pisteen. Huuhkajien paikka Kansojen liigan C-liigan lopputurnauksessa varmistuu myös, mikäli Kreikka ei voita molempia kamppailuitaan. Muiden C lohkon ryhmien kärkipaikoilta löytyvät Israel, Bulgaria ja Serbia.

Lohkovoitto tarjoaisi Suomelle erinomaiset mahdollisuudet EM-kisapaikkaan. Kansojen liigan tänä syksynä pelattavan lohkovaiheen jälkeen alkavat nimittäin ihan perinteiset EM-karsinnat.
EM-karsinnoissa 55 eurooppalaismaata on jaettu kymmeneen lohkoon, joiden kaksi parasta joukkuetta etenee kesän 2020 EM-turnaukseen. Karsintojen kautta kisoihin pääsee siis 20 maata.

Jäljelle jää neljä kisapaikkaa, jotka jaetaan Kansojen liigan A-, B-, C- ja D-liigan parhaille joukkueille, jotka eivät ole selvinneet karsintojen kautta kisoihin. Suomen C-liigan lohkovoittajat pääsevät kamppailemaan jäljelle jäävästä kisapaikasta, jos joukkueet eivät ole edenneet kisoihin karsintojen kautta. Jos lohkovoittaja on jo päässyt kisoihin, tilalle C-liigan lopputurnaukseen tulee parhaiten menestynyt lohkokakkonen. Nämä neljä joukkuetta pelaavat C-liigan välierät ja finaalin maaliskuussa 2020. Pudotuspelivaiheen voittaja pääsee EM-kisoihin.