Blast Pro 20.3.: ENCE-ASTRALIS

Perjantain vetokohteemme löytyy Blast Pro sarjan Suomi-Tanska ottelusta Team ENCE vs Team Astralis, eli maailmanlistan 22. vastaan maailmalistan kakkonen.

ENCE lähti odottavin mielin eiliseen kohtaamiseen ESL Liigapeliin Team Vitalityä vastaan, mutta ranskalaisjoukkue laittoi ENCElle jauhot suuhun jo ensimmäisessä kartassa eli Miragessa missä Vitality otti 13-0 johdon turvin lopulta 16-10 voiton. ENCEllä oli pelissä hyviä hetkiä ja näytti jopa, että vanha ENCE olisi tulossa takaisin ENCEn ottaessa voiton Infernosta ja tasoittamalla kartat 1-1. ENCE myös aloitti hyvin ratkaisevan Dust 2-kartan ja johti alussa mm. 6-2 mutta tauolla mentiin kuitenkin Vitalityn 8-7 johdossa. Ja kun Vitality vei toisenkin puoliskon 8-7 ja koko kartan 16-14, oli ENCE jälleen hävinnyt osapuoli.

Tappiot syövät mielialaa

Jatkuvat tappiot ottavat varmasti joukkueessa koville eikä auta, että huomenna perjantaina vastaan asettuu Team Vitalityäkin ennakkoasetelmissa parempi joukkue eli tanskalainen Astralis, joka oli pitkään CS:GO maailmanranking ykkönen kunnes Natus Vincere ohitti sen. JOukkueen salaisuus on yksinkertaisesti se, että joukkue pelaa ennenkaikkea joukkueena ja tiimi on pysynyt saman jo alkuvuodesta 2018. Astralis voitti hyvässä vedossa olleen GODSENT tiimin puhtaasti 2-0 mutta hävisi omassa ESL avauksessaan 0-2 NiP:lle. Astralis ja ENCE kohtasivat viime vuonna kuuden kartan verran ja ENCE vielä silloin pelasi hyvin ja voittoisasti, mutta noiden päivien jälkeen AleksiB on vaihtanut OG:n joukkueeseen eikä ENCE ole löytänyt toimivaa ratkaisua oman joukkueen toimintaan.

Jos ENCE hävisi 1-2 Team Vitalitylle, niin ASTRALISta vastaan joukkueen pitää ottaa alusta alkaen johtopaikka ja osoittaa, että joukkue pärjää tällä tasolla – valitettavasti emme usko kuitenkaan että näin tulee käymään. Tiimin pitäisi nyt miettiä asetelmaa ”out of the box”, eli vähän eri kannalta ja mikäli ENCEn taustajoukoista löytyy voimaa ja halua, nyt tarvitaan radikaaleja muutoksia joukkuen dynamiikassa – joko yksi henkilö vaihtoon, valmennus uusiksi- joukkue tarvitsee todellista ravistusta tai paluuta voittojen tielle tällä tasolla ei tapahdu.

Siinä missä ENCE tipahtaa viikko viikolta alaspäin, toiset suomalaiset CS:GO joukkueet pääsevät kolkuttelemaan suurempia turnausten oville, HAVU, KOVA ja KYNYNIEKAT nousevat kansainvälisessä arvoasteikossa lähemmäs ENCEä, eikä ole kaukana kun päivä koittaa että joko HAVU tai KOVA ovat kovemmassa iskussa kuin Suomen tämän hetken ykkönen ENCE.

Arviomme ENCE-ASTRALIS

Emme itse usko, että ENCE pystyy tässä tilanteessa ASTRALISTA voittamaan, vaikka näin suomalaisina sitä toivoisimme.