Pelivihje lauantaille Everton-Brighton

Tämän viikon vierashakukohteemme on ottelu Everton vs Brighton. Siinä missä kotijoukkueella on ollut vaikeampi kausi, on vierasjoukkue hyvässä pelivireessä.


Evertonin maalivaihti Pickford pelasi hyvä edellisen pelin ja saalisti palloa, mutta teki vastaavasti pahoa arviointi irheitä. Lauantaina kyse onkin osittain myös hänen vireestään ja miten puolustus toimiikaan. Sam Allardycen mielestä joukkueella on kyllä ollut maalintekopaikkoja, mutta onnistumisia on tullut liian vähän, mikä näkyy joukkueen pistesaldossakin. Kotijoukkueella Ashely Williams on pelikiellossa ja poissa ovat myös Mangala, Stekelenburg ja kenties myös Mori ja Jagielka. Vieraiden Jiri Skalak voi palata pelaavaan kokoonpanoon tähän mutta Sidwell, Schelotto ja Brown ovat sivussa.


Brightonin voitto Arsenalista kotonaan oli sen ensimmäinen sellainen sitten vuoden 1982 ja vaikka joukkue joutui toisella puolijalla Arsenalin painostukseen, se pystyi ottamaan voiton – kiitos Lewis Dunkin ja Glenn Murrayn maalien. Muuten Brighton ja Everton ovat tasapisteissä taulokossa. Chris Hughton on saanut joukkueensa hyvään iskuun ja varsinkin Jose Izquierdo on hyvässä vireessä.
Lähdemme ajatuksesta että vieraat saavat pari nopeata maalia ja Everton kaventaa toisella puoliskolla, mutta ei onnistu tasoittamaan.

Everton 1
Brighton 2