Markku Porvali vei Vakion Suomen mestaruuden, mutta täysosumarivi jäi pelaamatta – katso vihjerivi bonuskierrokselle!

Lappenrantalainen Markku Porvali voitti Vakio SM 2018:n äärimmäisen tiukassa kisassa, jossa viiden kärjessä kaikki saivat 52 pistettä. Porvalin paremmuus ratkesi parhaan kierroksen korkeimmalla pistemäärällä, kun hänellä oli kolmannella kierrokselta kisarivissä 13 oikein. Porvali laati vihjerivin Vakion bonuskierrokselle 51/2018, jolla jokaiseen voittoluokkaan lisätään 100 000 euroa.

Laitoitko kilpailujärjestelmän (64 rivin järjestelmä, 6 osittainvaohdeltua) sisään kierroksella, jolla 13 oikein -tulos toi 5 355,10 euroa?

– No arvaapa. En laittanut.

Harmittiko?

– En tiedä harmittiko. Sillä kierroksella en pelannut riviä ollenkaan Veikkaukseen, muilla neljällä kierroksella pelasin rivini 16 sarakkeen neljän euron haravalla. Jos olisin pelannut samalla haravalla, olisi tullut palautusta noin 60 euroa. Ensimmäinen kisakierros jäi tallentamatta kisaan, ja se harmittaa.

Millä taktiikalla voitto tuli?

– En ihan hirveästi seuraa jalkapalloa. Tein rivit tarkastelemalla joukkueiden sijoitusta sarjassa- Lisäsin hieman omia ajatuksia, ja sitten katsoin vielä peliprosentteja.

Yllättikö oma sijoitus?

– Kyllä se oikeastaan yllätti. Olen osallistunut kisaan kymmenkunta kertaa, ja olemme olleet myös mukana ryhmäkilpailussa työpaikan porukan kanssa.

Miten kisa on sujunut aikaisemmilla kerroilla?

– Aiemmin olen ollut tuhannennen huonommalla puolella, joten kyllä tämä oli yllätys.

Kisa oli jälleen äärimmäisen tiukka. Jännittikö viimeisellä kierroksella?

– Jännitti, mutta kun 11 kohdetta oli pelattu, vähän helpotti. Itsellä oli kaksi osittainvaihdeltua jäljellä, ja kun katsoin kilpakumppaneiden valintoja, ei enää niin paljin jännittänytkään.

Mikä on tuurin ja taidon suhde Vakiossa?

– Tuuria tarvitaan ehdottomasti, mutta jalkapallon seuraamisella on ehkä paremmat mahdollisuudet voittaa. Työkaverin kanssa  ollaan pelattu niin sanottua mummoriviä 16 sarakkeen haravaa jo useampi vuosi ja eipä ole tullut suurempia voittoja, se tuurin osuudesta vakioveikkauksessa. Tuuri kuuluu Lottoon.

Mitkä ovat suosikkijoukkueesi – ne, joita eniten seuraat?

– Liverpool kuuluu niihin, etenkin koska (Sami) Hyypiä ja Jari (Litmanen) pelasivat siellä. Tottenhamista pidän myös, koska siellä pelaa Englannin parhaimmistoa kuten (Harry) Kane.

Entä Lappeenrannan ylpeys SaiPa?

– No tietenkin!

Kukaan ei vielä ole voittanut kisaa kahdesti. Millä mielellä yrität puolustaa mestaruutta ensi vuonna?

– Pelaamalla samalla tavalla, koska se toi nyt menetystä, mutta tuuriakin tarvitaan.

Paljonko voitit kilpailuriveilläsi pelaamalla ne myös Vakioon?

– Haravalla pelasin, joten 12 oikein oli paras tulos, jolla tuli lunastusta. Taisin siis jäädä vähän tappioille, mutta voittajan saaman palkintomatkan ansiosta ehkä kuitenkin voitolle.

Miten kehittäisit Vakiota pelinä?

– Se on konseptina hyvä. Välillä voisi ehkä kokeilla lauantain Vakiossakin suurten eurooppalaisten sarjojen kuten Italian, Espanjan, Saksan ja Ranskan kohteita.

Pelaamisen pitää olla mukavaa hupia. Millaiset rajat oleta asettanut omalle pelaamisellesi?

– Pelaan maltillisesti pienillä panoksilla. Ruokaankin pitää riittää rahaa!

Mitä odotat palkintomatkalta?

– On hienoa päästä katsomaan brittijalkapalloa ensimmäistä kertaa. Olen aiemmin käynyt katsomassa Euroopan Cupin ottelun AC Milan – Atlético Madrid. Oli mahtava elämys olla mukana 70 000 katsojan yleisössä. Nyt voi tulla vielä hienompaa, kun mukana on legenda Litmanen.