Vedonlyöntiin etulyöntiasema

Oletko mietttinyt keinoja, joilla saisit vedonlyöntioperaattorin ”talon etua” pienemmäksi? Harvoin nimittäin käy nykyään niin, että vedonlyöjä tekee selviä virheitä. Niin saattaa kyllä käydä uusissa lajeissa kuten e-urheilussa, missä tilastotietoa ei ole vielä niin paljon kuin monissa muissa lajeissa, ja missä muutoksia tapahtuu nopeampaan tahtiin.

Vedonlyöntibonukset ovatkin uusin operaattoreiden tarjouskikka, jolla voidaan hetkellisesti saada pientä etua ottelukohtaisiin vetoihin. Vedonlyönnissä bonukset eivät tule nousemaan samanlaiselle tasolle kuin automaattipelien puolella, koska vedonlyönnin maailma on aivan erilainen ja siellä voi pärjätä jopa ammattilaisena, kuten suomalainen Jorma Vuoksenmaa on suomalaisille opettanut jo vuosien ajan.

Vedonlyöntiä ammattilaisena

Vedonlyöntiammattilaisuus ei kuitenkaan ole kaikille suositeltu tapa ansaita elantonsa, sillä siinäkin on samalaisia tappioputkia mahdollista saada kuin mitä pokeriammattilaiset ovat kertoneet omasta ammatistaan. Ja ammattilaisuuden aloitus pitää tehdä hyvällä perustietämyksellä sekä vedonlyöntikassalla. Vedonlyönnissä on nimenomaan kyse pelikassan suunnitelmallisesta sijoittamisesta ja kasvattamisesta. Ammattilainen ei lähde sijoittamaan yhteenkään vetoon vain ”mutu”-tuntumalla.

Ihan ensimmäiseksi tunne sarja, josta vetoa lyöt. Tunne joukkueet, pelaajat, valmentajat. Mutta älä missään nimessä unohda vedonlyöntimarkkinaa. Kerroinliikkeiden seuraamisen pitäisi kuulua jokaisen itseään kunnioittavan vedonlyöjän päivärutiineihin.

Vedonlyönnin ammattilainen

Yksikään sarja ei kestä koko vuotta, eli käytännössä ammattilainen seuraa vähintään yhtä sarjaa kesäkaudella ja toista talvikaudella ja pelaa kohteita aina kun pelattavaa on. Muuten ei ammattilaiselle ole riittävästi pelikohteita, joille jakaa sekä riskiä että todennäköisyyksiä.

Jos sitten oikeasti mietit ammattilaisuutta ja pelaat otteluista ennen otteluita, eli etukäteen, etkä livevetoja. Niin tee panostuksesi vasta aivan viime minuuteilla, silloin kertoimet ovat asettuneet eivätkä enää välttämättä vaihtele. Jos esimerkiksi sijoitat jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkua, vaikuttavat muide pelaajien panostukset lopulliseen kertoimeen ja voi olla että saatkin huonomman kertoimen, kuin mitä kuvittelit. Siksi moni pelaaja pelaakin nykyään vain livevetoja, ja niiden suhteellinen määrä on jo ylittänyt etukäteen tehtävät vedot.

Vinkki: jos havaitset että jonkun kohteen kertoimet muuttuvat rajusti viime hetkillä, kannattaa varmasti harkita pariin kertaan, kannattaako vetoa lyödä ottelupäivänä selkeästi pudonnutta kerrointa vastaan. Sille kertoimen putoamiselle on varmasti oikea, todellinen syy.

Tappioputken käsitteleminen

Älä koskaan sorru nostamaan panoksia, jos tappioputki puskee päälle. Vaikka menestyminen on itsestä kiinni, valmistautumisesta, tekniikasta ja onnesta, on henkinen puoli tärkeätä. Itseluottamus omaan tekemiseen, sillä tappioputken ovat tulossa varmasti. Jokaisen vedonlyöjäksi aikovan pitää ymmärtää myös riskienhallinta. Ammattipelaamiseen ei voi suhtautua tunteella, joskin tunteet ovat monesti käsillä kun otteluita seurataan. Panostukset tulee kuitenkin tehdä oman taktiikan mukaisessti. Pelikassakaan ei kestä tunteellista pelaamista.

Pidä huolta itsestäsi

Vedonlyöjän tärkein omaisuus on oma mieli ja ajattelu, siksi omasta kehosta on pidettävä huolta. Oikea ruokavalio, tarpeeksi liikuntaa ja ulkoilua sekä unta muodostavat pohjan, jonka päälle on hyvä alkaa rakentaa omaa ammattilaisuutta. Huonolla ruoalla, vähällä ulkoilulla ja huonolla unella on selvästi oma merkitys omaan keskittymiskykyyn ja päätöksentekoon, joten itsestä on pidettävä huolta, jos aikoo menestyä.

Stressi on pienessä määrin hyväksi, mutta liika stressi syö unta ja jopa itseluottamusta, joten ole tarkkana. Varsinkin unen ja juomisen merkitys on suuri. Juominen tarkoittaa jopa ihan vettä, sillä aikuinen ihminen tarvitsee tavallisena päivänä sen pari litraa vettä, ja kuumana päivänä helposti kolmekin litraa, äläkä juo energiajuomia tai sokerijuomia. Myös ruokailuun, sen aikoihin ja sisältöön kannattaa kiinnittää huomiota. Kehosi tarvitsee tiettyjä aineita enemmän kuin toisia, joten harkitse esimerkiksi hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliostasi, ihan vain kokeiluna. Jätä myös äypuhelin jo hyvissä ajoin pois käsistäsi ennen nukkumaan menoa.