Voiko Salibandysta lyödä vetoa?

Kuten monet muutkin lapsuudesta ja nuoruudesta tutut suosikit ovat nousseet uudelleen trendikkäiksi, niin on myös salibandy. Tämä jääkiekkoa muistuttava laji onkin monille suomalaisille tuttu suoraan nuoruuden liikuntatunneilta. Jostain syystä lajia on kuitenkin hieman jätetty taka-alalle vuosien ajaksi. Onneksi kuitenkin nyt se on taas alkanut nousemaan suosiossa niin pelaajien kuin seuraajienkin kesken.

Salibandy todellakin muistuttaa maalla pelattavaa jääkiekkoa. Vaikka kalusto on lajissa muuttunut maalle sopiviksi vaihtoehdoiksi, kuten kiekko muoviseen palloon, lajin intensiivisyys on silti samankaltainen kuin jääkiekossa. Siitä syystä otteluiden seuraaminen on todellakin kaikkea muuta kuin pitkästyttävää. Ottelut tuntuvat hurahtavan todella nopeassa ajassa, kun pelaajat juoksevat laidasta laitaan pallon perässä, yrittäen tehdä maaleja. 

Salibandyn historiaa

Ei ole ihme, että salibandy muistuttaa paljonkin jääkiekkoa. Lajin uskotaan olevan keksitty naapurimaassamme Ruotsissa, kun jääkiekon fanit halusivat jatkaa pelaamista myös kesäisinä kuukausina. Viralliseksi lajiksi salibandy hyväksyttiin 1980 luvun alkupuolella, mutta se ei tarkoita todellakaan sitä, että tämä olisi ensimmäinen kerta, kun lajia olisi pelattu.

Salibandy on kuitenkin kehittynyt vuosien aikana. Alkujaan lajin säännöt olivat tietenkin hyvin samanlaiset kuin jääkiekossa. Kuitenkin sen kehittämisen jälkeen säännöt ovat hiljalleen muokkautuneet lajille sopivammiksi. Kuitenkin vieläkin joistain tekijöistä on huomattavissa jääkiekon vaikutus lajiin. Jo pelkästään mailojen muotoilu on hyvin samankaltainen kuin jääkiekkomailojen. Kuitenkin materiaali on vaihdettu sopivammaksi sisätiloihin ja lattialle pelattavaan lajiin.

Salibandy ei ole sama kuin sähly

Oletettavasti nuorempana olet saattanut kutsua salibandya sählyksi, ellet itse tunne läheisesti jotakuta lajin harrastajaa. He oletettavasti korjaavat virheesi hyvin nopeasti, sillä kyseessä on kuin onkin kaksi eri lajia. Kyllä, ne muistuttavat hyvin paljon toisiaan, mutta niissä on silti selkeitä eroja, mikä tulee sääntöihin.

Hyvin paljon yksinkertaistettuna voidaan sanoa, että sähly on salibandyn harrastelija versio. Lajien suurin ero tulee siitä, että Sählyssä ei ole maalivahteja, vaan kaikki pelaajat ovat kentällä. Salibandyssa on taas selkeät maalivahdit molemmissa maaleissa. Täten on hyvin yleistä, että jos pelaat lajia niin sanotusti höntsäten, pelaat sählyä. Salibandy on kuitenkin lajien virallisempi vaihtoehto, eli siitä järjestetään suurempia liigoja ja otteluita.

Salibandysta vedonlyönti verkossa

Urheiluvedonlyönti on räjähtänyt aivan uuteen suosioon verkon ansiosta. Se on mahdollistanut pelaamisen myös niille, jotka eivät pääse itse paikan päälle seuraamaan otteluita ja tietenkään lyömään vetoa. Urheiluvedonlyönti verkossa on mahdollista kaikille suosituimmille lajeille, kuten jääkiekko ja jalkapallo, hyvin monilla eri pelipaikoilla.

Jos kuitenkin haluat lyödä vetoa juurikin salibandysta, on hyvin mahdollista, että joudut tekemään hieman etsijän töitä. Suosittelemme suunnistamaan kaikista suurimmille urheiluvedonlyöntiin erikoistuneille pelipaikoille. Heiltä voit löytää muitakin harvinaisempia lajeja, ja mahdollisesti myös salibandyn. On kuitenkin oletettavaa, että et löydä pienempiä otteluita näiltä paikoilta. Suuremmat liigat, joita salibandysta järjestetään voivat siltikin olla tarjolla vedonlyöntiä varten myös näillä pelipaikoilla. 

Pelaa turvallisesti, niin salibandya kuin vedonlyöntiäkin

Olit sitten innostunut itse lajin pelaamisesta, tai siitä vedonlyömisestä, turvallisuus on hyvin tärkeää. Laji on hyvin intensiivinen, mikä vaikuttaa jopa vedonlyöntikokemukseen. Pelasit siis itse kentällä, tai seuraisit ruudun toisella puolella vetoa lyöden, on hyvä varmistaa oma turvallisuutesi ja vastuullinen pelaaminen. Tällä tavalla varmistat niin omasi, kuin muidenkin turvallisuuden.

Monet lapsuudesta tutut vaihtoehdot ovat nousseet uudelleen suosiossa. Tämä onkin mukavaa, sillä monet meistä kaipaavat liikuntatunnilta rakkaimpia lajeja. Mitä suositumpi laji on, sitä helpompi sitä on päästä kokeilemaan. Tutustu siis erilaisiin mahdollisuuksiin liittyen Salibandyyn, ja voit päästä pitämään hauskaa, tuoden lisää lapsuuden iloa elämääsi!