Jari Litmanen: RB Leipzigilla ja Lyonilla ei ole mitään hävittävää Mestarien liigan välierissä

Uusimmassa Unibetin Kuninkaan puhe -podcastissa Jari Litmanen ennakoi tulevia Mestarien liigan välieräpareja. ”Litin” mukaan sekä RB Leipzigille että Lyonille sopivat altavastaajan asemat välierissä.

Kahdeksan viime vuoden aikana Paris Saint-Germain on voittanut seitsemän mestaruutta kotimaisessa Ranskan liigassa. Seuran suuri unelma on kuitenkin ollut voittaa Mestarien liiga. Tänä vuonna Litmanen nostaa PSG:n mahdollisen mestaruuden avaimiksi joukkueen kokonaisvaltaisuuden. 

– PSG:stä puhuttaessa aina ensimmäisenä tulee mieleen hyökkääjät. Heidän hyökkäys on vaarallinen, joten Leipzigilla tulee varmasti kiire puolustuksessa, kun esimerkiksi herrat Neymar ja Kylian Mbappé pääsevät vauhtiin. Tämän lisäksi täytyy sanoa, että PSG:n puolustus on pitänyt. Minä olen tällä hetkellä hyvin rauhallinen ennen kaikkea pariisilaisten puolustuspelin suhteen. Lähdetään siitä, että PSG:n puolustus pitää, joukkue on tasapainossa ja hyökkäys on vaarallinen, Litmanen analysoi PSG:n iskukuntoa välierän alla.

Huolimatta PSG:n hyvästä iskukyvystä Litmanen ei laske pariisilaisten välierävastustaja RB Leipzigia ulos turnauksesta suorilta käsin.

– Lähdetään siitä, että Leipzig on tuntematon joukkue. Joukkueessa ei ole montaa kansainvälisesti isoa pelaajaa, mutta tämä aiheuttaa samalla sen, että Leipzig pääsee iskemään ikään kuin puun takaa. He voivat pelata vapautuneesti, eikä heillä ole mitään hävittävää. Tässä välierässä asettuu vastaan erittäin mielenkiintoinen parivaljakko, eikä Leipzig tule antamaan finaalipaikkaa PSG:lle helpolla.

Myös toisessa välieräparissa asettuu vastakkain saksalainen ja ranskalainen joukkue, kun Bayern München kohtaa Lyonin. Myös Bayernin kohdalla Litmanen nostaa esiin joukkueen hyökkäysvoiman sekä vahvan puolustuksen.

 – Bayern on neljästä välieräjoukkueesta ainoa, joka on onnistunut voittamaan Mestarien liigan. Bayern on myös ollut koronatauon jälkeen aivan ylivoimainen omassa tekemisessään. Barcelonaa vastaan viisi hyökkääjää onnistui tekemään maalin. Hyökkäysvoiman lisäksi Bayernilla on vähiten päästettyjä maaleja Bundesliigassa.

Huolimatta Bayernin kivikovasta joukkueesta Litmanen näkee tietyt mahdollisuudet finaalipaikkaan myös Lyonilla.

– Bayernin peli Barcelonaa vastaan oli kahden palloa hallitsevan hyökkäysjoukkueen kamppailu, jossa Bayern voitti maalintekokilpailun. Lyon ei tule pelaamaan samalla tavalla kuin Barcelona. Bayern tulee pitämään palloa, mutta vastassa tulee olemaan tietynlainen muuri ja Lyon on erittäin vaarallinen vastahyökkäyksissä. Ja kuten Leipzigilla, Lyonilla ei ole mitään hävittävää.  Ihmisillä on mielikuva, että Bayern on mielettömän paljon parempi kuin Lyon, vaikka asia ei loppujen lopuksi niin ole.

Linkki lähteenä olevaan podcastiin: https://soundcloud.com/unibetfinland/jari-litmanen-kuninkaan-puhe-14-mestarien-liigan-valierat