Vinkkejä turvalliseen kemikaalien käyttöön työpaikalla

Kemikaaliturvallisuus käsittää suojalasit ja käsineet. Se edellyttää yleisten turvallisuus- ja hätäapumenettelyjen asianmukaista suunnittelua ja toteuttamista. Riippumatta siitä, käytätkö kemikaaleja suoraan vai epäsuorasti, on tärkeää ymmärtää riskit ja ryhtyä tarvittaviin toimiin kemiallisten vaarojen vähentämiseksi ja yleisen turvallisuuden lisäämiseksi. Kemikaaleja voidaan hengittää, imeä tai injektoida, ja kaikkien näiden mahdollisten vaarojen estämisen suunnittelu johtaa turvallisempaan työpaikkaan.

Seuraavat kemikaaliturvallisuusvinkit on pidettävä mielessä:

-Suunnittele etukäteen ja tunne kemialliset vaarasi. Ymmärrä käsittelemiesi aineiden kemialliset ominaisuudet, mukaan lukien miten niitä voidaan hengittää, imeä tai injektoida. Ole myös tietoinen mahdollisista tulipalo- tai räjähdysvaarasta.

-Luo turvallinen työalue. Pidä kaikki kemikaalit määrätyissä paikoissaan ja käytä kemiallisia säilytysastioita. Varmista, että ilmanvaihto on riittävä varsinkin, jos ympäristössä on höyryjä.

-Käytä asianmukaisia henkilönsuojaimia. Tämä laite sisältää kemikaaleja kestävät käsineet, suojalasit, kasvosuojat ja asianmukaiset vaatteet.

-Noudata turvallisia käsittelyohjeita. Lue etiketti aina ennen kemikaalin käyttöä ja käytä mahdollisimman vähän. Vältä kosketusta ihon ja silmien kanssa äläkä syö, juo tai tupakoi työalueella missään olosuhteissa.

-Varmista, että hätäapumenettelyt ovat käytössä. Tiedä, missä lähin silmäpesuasema on ja miten se aktivoidaan. Sinulla on kirjallinen hätäsuunnitelma ja varmista, että kaikki työntekijät tuntevat sen, joten onnettomuuden sattuessa kaikki tietävät roolinsa ja miten osallistua siihen.

-Koulutta työntekijöitä kemikaaliturvallisuudesta. Varmista, että kaikki työntekijät tuntevat käyttämiensä kemikaalien vaarat ja asianmukaiset menettelyt niiden käsittelemiseksi. Kemikaalirekisteri ovat erityisen hyödyllisiä tässä, koska ne tarjoavat kaikki tähän tarvittavat tiedot.

-Testaa materiaalit yhteensopivuuden varmistamiseksi. Kun käsittelet useampaa kuin yhtä kemikaalia, testaa, ovatko ne yhteensopivia eivätkä aiheuta vaarallista reaktiota.

-Seuraa kemiallista altistumista. Seuraa, kuinka paljon ja kuinka usein työntekijät altistuvat kemikaaleille. Käytä apuna kemiallisia altistusrajoja, jotta työntekijäsi ovat turvassa ja heistä pidetään huolta.

-Tarkasta laitteet säännöllisesti. Varmista, että kaikki kemialliset käsittelylaitteet ovat hyvässä kunnossa ja huolletut asianmukaisesti, jotta ne tarjoavat asianmukaisen suojan sitä käyttäville työntekijöille.

-Käytä ohjelmistotyökaluja, joiden avulla saat yleiskuvan kaikesta, mitä sinun tarvitsee tietää työturvallisuudesta yhdessä paikassa.

Turvallisuusohjelmisto on pakollinen

Työturvallisuutta on helppo pitää itsestäänselvyytenä, kun sinulla on hyvä ohjelmistotyökalu. Jos esimerkiksi käytät puhelimessasi sovellusta, joka auttaa seuraamaan ja hallitsemaan tietoja kemikaaleista toimistossa tai alueilla missä niitä käytetään, jotta kaikki tietävät aina, mitä heidän omalla vastuualueellaan tapahtuu – tämä olisi täydellinen!

Suunnitelma on aina kemikaaliturvallisuuden ja työterveyden osalta yksi työnantajien kannalta keskeinen asia. Seuraamalla tämän artikkelin vinkkejä ja käyttämällä ohjelmistotyökalua, voit luoda turvallisen työympäristön, jossa työntekijäsi tuntevat olonsa mukavaksi, kun he tekevät työtään tai työskentelevät projekteissa, joiden ympärillä on kemikaaleja! Lisätietoja siitä, mitä on tehtävä vaarallisten aineiden osalta kotona / paikan päällä, käy Ecoonline.fi – heillä on aina hyviä tarjouksia ohjelmistostaan, joka voi kirjaimellisesti muuttaa yrityksesi toimintatapaa.

Kiitos paljon, että luit tämän! Toivon, että tiedot ovat hyödyllisiä ja tarkistat turvallisuusseikat usein.