Viikonlopun tärpit

Vaikka kotoinen Liiga aloittaa jäillä tänään mielessä on kuitenkin ensisijaisesti viikonlopun vakiolappu. Kylläkin torstain HPK-Kärpät liigaottelussakin on niin paljon tunteita paikallisesti Rinkelinmäellä pelissä mestaruuslipun nosto hallinkattoon ja 90.vuotisjuhlakauden avausottelu, joten tänään Hämeenlinnassa joukkueelle on yksi pelaaja enemmän, jollei muuten olisi. Jos ehdit niin vielä voisi kotijoukkueelle pienen panoksen tänään laittaa.

Lauantain Valioliiga

Valioliiga on alkanut kohtuullisen odotunlaisesti Liverpoolin ja Manchester Cityn osalta, mutta Leicesterin ja varsinkin Crystal Palacen alkutaival on ollut aivan huippua. Vastaavasti Chelsea on osoittanut, että valmentajallakin on merkitystä.
Peräpään vahdeista Watford ei ole onnistunut oikein missään, ja Norwichin olisi aika tukkia puolustuspää, jotta voittoja voisi tulla tulisi lisää. Valitettavasti nyt lauantaina saattaa Norwichillä kuitenkin olla liian iso pala otettavaksi kun vastaan kotikentällä astelee Manchester City.

Sen verran otetaan vakioon alusta alkaen yllätystä, että pelataa x2 heti ykköskohteeseen eli Leicesterin vierailu Manchester Unitedin kentällä. Brendan Rodgers on saanut Leicesterin pelaamaan hyvin ja Jamie Vardy on liekeissä, vierailla täydet mahdollisuudet pistepottiin. Kotijoukkueella on useita pelaajia sairaslistalla (8) ja moni 75% kunnossa kentälle tuloon, joten jos voi odottaa, kannattaa laittaa vedot sisään vasta lauantaina kun tietää, millaisella porukalla United otteluun lähtee. Leicesterin Wes Morgan palannee kokoonpanoon lauantaina. Leicesterille ylätysvoittto 1-2.

Graham Potter Brightonin luotsina yrittää nähdä jokaisessa mahdollisessa paikassa jotain positiivista, ja kaikesta niistä luoda joukkueelle iskukykyä ottaa kotivoitto vieraaksi saapuvasta Burnleystä. Vastaavasti Burnleyn luotsi Sean Dyche on ollut jopa hieman pettynyt joukkueen lopullisiin tuloksiin, vaikka ilme on ollutkin hyvä. Molemmilla joukkueilla on jonkun verran miehiä sivussa, mutta vierailija Burnley on saamassa miehiä takaisin rinkiin, joten pienellä varauksella tästä voitto sittenkin vieraille tiukan väännön jälkeen 0-2.

Manchester United ei ole vielä oikein vakuuttanut.