Thomas Wassbergillä ja Juha Miedolla kaikki pelissä

Hiihtolegendat Thomas Wassberg ja Juha Mieto haastavat toisensa pelien maailmassa. He ovat luoneet Pafin (Ahvenanmaan Penningautomatföreningenin) kanssa Wassberg vs. Mieto -pelin, jossa entiset kilpakumppanit kohtaavat toisensa fiktiivisissä kaksintaisteluissa.

Kysyessämme herroilta, kumpi on nykyään nopeampi hiihtoladuilla, vastaukset vaihtelivat aikalailla.

– Riippuu siitä, missä lajissa kilpailemme, jos hiihdetään, minulla on     mahdollisuus voittaa, mutta jos kyse on halonhakkuusta, Juha vie voiton, Thomas Wassberg toteaa.
– Jos minä hiihdän 10 km ja Wassberg 20 km, niin suurin piirtein yhtä aikaa tultaisiin maaliin, Juha Mieto vastaa hymyillen.

Juha Miedosta oli itsestään selvä asia osallistua pelin luomiseen, kun taas Thomas Wassberg oli aluksi hieman epäileväisempi.
– En tiennyt mitään Pafista, joten alkuun ajattelin kyllä onko viisasta olla mukana, kun on kyse peleistä. Mutta yrityksen voitot menevät hyväntekeväisyyteen, mikä on hyvä asia, Thomas Wassberg sanoo.
– Paf on tunnettu, ja minä hyväksyn sen täysin, joten en epäröinyt sadasosaakaan osallistumistani Wassberg vs. Mieto -peliin, Juha Mieto kertoo.

Myytti jaetusta kultamitalista

Yksi klassisimmista Olympiahiihdoista käytiin Wassbergin ja Miedon välillä Lake Placidissa vuonna 1980. Tuolloin Thomas Wassberg voitti kultaa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa vain sadasosan erolla Juha Mietoon. Myöhemmin maailmalla on kiertänyt huhu siitä, että Wassberg olisi halunnu jakaa kullan Miedon kanssa.
– Minulla oli todellakin sellainen ajatus. Kysyin Juhalta, jos yrittäisimme jakaa mitalin ja panna sen kahteen osaan, mutta Juha ei oikein innostunut, Thomas Wassberg sanoo.
– Mielestäni huhu pitää paikkansa, vaikka vaikea sanoa ihan tarkasti. Jos minä olisin voittanut sadasosalla, minäkin olisin tarjoutunut tekemään samoin. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kello ratkaisee, ja sen mukaisesti mitalin jako jäi tekemättä, Juha Mieto toteaa.

Hauskoja mainoselokuvia Ruotsin televisiossa

Peli on tehty Ruotsin markkinoille, jossa Paf on toiminut useita vuosia. Pelin markkinointia varten on nauhoitettu useita hauskoja mainosfilmejä Ruotsin Lapissa. Humoristisissa mainosfilmeissä voi nähdä Wassbergin ja Miedon haastavan toisiaan useissa kilpailuissa, muun muassa saunomisessa ja termospullonheitossa.