Perparim Hetemaj’lta tyly tuomio pätkävalmentajalle: ”Paskamainen temppu”

Perparim Hetemaj’n Chievon voittotili Serie A:ssa aukesi viimein lauantaina. Hetemaj kommentoi voitokasta ottelua ja Chievon värikästä syyskautta Unibetille.

Serie A:n jumboksi valunut Chievo sai kauan kaivattua helpotusta lauantaina. Veronalaiset ottivat vihdoin kauden 19. kierroksella ensimmäisen voittonsa, kun Frosinone kaatui Stadio Marc’Antonio Bentegodilla 1–0.

Chievon keskikenttäpelaaja ja Unibetin jalkapallokasvo Perparim Hetemaj sai joukkuekavereidensa kanssa huokaista syvään, kun loppuvihellys soi.

– Kyllä tämä on helpotus ja tuntuu todella hyvälle. Voiton jälkeen on kiva lähteä pienelle lomalle.

– Aivan liian kauanhan tässä meni, mutta uuden valmentaja Domenico Di Carlon alaisuudessa meininki on kuitenkin ollut hyvä. Hänen kanssaan olemme hävinneet vain yhden liigapelin ja pelanneet monta tasapeliä, Hetemaj kertoo Unibetille.

Chievon luottopelaaja Hetemaj pelasi tuttuun tapaan täydet 90 minuuttia sinikeltaisten keskikentällä. Voittomaalin Chievolle ampui 76. minuutilla Emanuele Giaccherini. Chievo pelasi viimeisen noin puolituntisen ylivoimalla, sillä Frosinonen Marco Capuano ajettiin ulos 58. minuutilla.

– Matsi oli vaikea. Frosinone jäi makaamaan alas ja kyttäämään vastaiskuja. Pelasimme kuitenkin varsin hyvin. Omakin peli sujui kivasti, joten tyytyväinen voi olla.

– Meiltä hylättiin yksi kulmapotkumaali aika erikoisesti, mutta sille ei voi mitään. Onneksi saimme kuitenkin toisen maalin vapaapotkusta. Ottelu oli tosiaan tosi haastava, vastustaja keskittyi vain minimoimaan meidän maalintekotilaisuutemme, Hetemaj analysoi.

”Venturalta paskamainen temppu”

Di Carlo on jo ”Lentävien aasien” kolmas päävalmentaja tällä kaudella. Kauden aloitti seuran entinen kapteeni Lorenzo D’Anna, joka sai kuitenkin lähteä lokakuussa. Tilalle palkattiin entinen Italian maajoukkueluotsi Gian Piero Ventura, joka ei onnistunut kääntämään kurssia. Kolmen liigatappion jälkeen Ventura teki pikaisesti johtopäätökset ja erosi tehtävästään heti marraskuussa.

Di Carlon alaisuudessa Chievon kurssi ei ole lähtenyt mihinkään rakettimaiseen nousuun, mutta eteenpäinmenoa on ollut havaittavissa. Di Carlon johdolla Chievo on napannut tasapelipisteet esimerkiksi Napolilta, Laziolta ja Internazionalelta.

– Ainakin uskoa on tullut. Säilyminen näyttää tällä hetkellä kiistatta vaikealta, mutta nyt meillä on ainakin aitoa uskoa siihen, että voimme kiriä putoamisviivan kiinni. Siinä mielessä tilanne on rauhoittunut, Hetemaj kuvailee.

– Venturan aikaan verrattuna pelityyli on nyt tavallaan rehellisempi ja yhtenäisempi. Emme hae enää pelkkää pallokontrollia, vaan pelaamme suoraviivaisemmin ja pidämme välit paljon tiiviimpinä. Ilmapiirikin on ollut Di Carlon alaisuudessa paljon parempi.

– Venturan lähtö yhdisti joukkuetta. Onhan se suoraan sanottuna perseestä, että valmentaja tulee kesken kauden joukkueeseen, koutsaa muutaman pelin ja lähtee sitten menemään periaatteessa ilman mitään syytä. Eihän se niin voi mennä, se oli aika paskamainen temppu. Se otti joukkuettakin päähän, mutta päätimme puhaltaa entistäkin vahvemmin yhteen hiileen. Ehkä Ventura teki meille siinä mielessä palveluksen, Hetemaj jyrisee.

”Säilymistaistosta tulee vaikea”

Serie A:ssa käynnistyy nyt kolmen viikon sarjatauko. Liiga on tasan puolivälissä, eli takana on 19 sarjakierrosta. Chievo palaa tositoimiin maanantaina 21. tammikuuta vaikeimmassa mahdollisessa paikassa Juventuksen kotiluolassa. Veronalaisten ero viimeisellä säilyjän paikalla olevaan Empoliin on kahdeksan pistettä. Chievo lähti kauteen jo valmiiksi kolmen pisteen takamatkalta, sillä joukkuetta rangaistiin kolmen pisteen vähennyksellä seuran kirjanpitoepäselvyyksien takia.

– On ihan selvää, että säilymistaistelusta tulee todella vaikea. Monille voi olla vaikea uskoa, kuinka vaikeaa tarvittavan pistemäärän kerääminen on. Kautta on kuitenkin vielä puolet jäljellä, vire on ollut ihan hyvä ja tammikuussa on mahdollista saada vahvistuksia siirtomarkkinoilla. Eihän tätä hommaa kannattaisi tehdä ollenkaan, ellei luottoa olisi, Hetemaj toteaa.

Hetemaj itse on 32-vuotias ja pelannut yli 250 Serie A -ottelua, joten suomalainen kuuluu joukkueen kokeneeseen kaartiin. Chievon luottomies ei kuitenkaan myönnä, että joukkueen vaikeudet olisivat käyneet määräänsä enempää mielen päälle.

– Etenkin alku oli tietenkin vaikea, kun lähdettiin miinuspisteistä, voittoja ei tullut enkä itsekään vielä alkukauden aikana ollut parhaassa pelikunnossa. Vaikeuksista huolimatta olen kuitenkin itse pystynyt myös nauttimaan jalkapallosta. Viime vuosina on ollut fyysisiä kipuja, mutta nyt ei ole ollut mitään ongelmaa. Olen ollut hyvässä kunnossa ja pystynyt nauttimaan itse pelaamisesta.

– Meillä on paljon kokeneita pelaajia. Olemme parhaamme mukaan yrittäneet lähteä ilon kautta, vaikka tietenkin tiedostamme, että tilanne on vaikea. Nyt iloisuutta on alkanut näkyä pelissäkin, Hetemaj pohtii luottavaisena Unibetille.