Paf ostaa pitkäaikaisen bingotoimittajansa Proactive Gamingin

Ahvenanmaalainen peliyhtiö investoi tuotesalkkunsa kehitykseen ostamalla bingotoimittajansa Proactive Gaming Scandinavia AB:n.

Yritysosto jatkaa Pafin (Ålands Penningautomatförening) ja ruotsalaisen peliteknologiayhtiön Proactive Gaming Scandinavia AB:n menestyksekästä yhteistyötä. Yhtiöt käynnistivät keskinäisen yhteistyönsä vuonna 2014, kun Proactivesta tuli Pafin uusi bingotoimittaja.

Lisää ainutlaatuisia pelielämyksiä

Norrköpingissä pääkonttoriaan pitävä Proactive tunnetaan kokemuksestaan ja osaamisestaan ainutlaatuisten ja joustavien peliratkaisujen kehitystyössä. Bingo on keskeinen tuotekategoria Pafin tuotesalkussa, joten yhtiö on valmis investoimaan tuotekehitykseen. Proactiven ostaminen antaa Pafille vapauden ja tekniset valmiudet kehittää tuotetta edelleen vastatakseen vertikaalimarkkinoidensa tarpeisiin.

”Bingo on Pafille tärkeä tuotekategoria, ja tämän yritysoston ansiosta pystymme paremmin hallitsemaan sekä kehittämään lisää ainutlaatuisia pelielämyksiä asiakkaillemme Paf.comissa”, sanoo Pafin toimitusjohtaja Christer Fahlstedt.

Lisäarvoa Proactive-tiimiltä

Aiemman sujuvan yhteistyön vuoksi Paf uskoo, että yrityskaupan jälkeinen siirtymävaihe sujuu sulavasti.

”Arvostamme suuresti Proactiven laajaa teknistä osaamista ja toivotamme Norrköpingin tiimin jäsenet tervetulleiksi Pafiin. Koska olemme jo vuosien ajan tehneet yhteistyötä Proactiven omistautuneiden ammattilaisten kanssa, tiedämme, että he ovat organisaatiollemme tärkeä lisä”, sanoo Fahlstedt.

Paf (Ålands Penningautomatförening) perustettiin Ahvenanmaalla vuonna 1966 tuottamaan varoja hyviin tarkoituksiin. Paf.comin pelivalikoimaan lukeutuvat peliautomaatit, kasinopelit, pokeri, vedonlyönti, bingo, arvonnat ja fantasy sports -pelit. Yhtiön omat pelit ovat sisäisen pelistudion kehittämiä. Paf on palkittu johtaja vastuullisen pelaamisen saralla; vuonna 2018 yhtiö otti käyttöön asiakkaitaan koskevan vuotuisen häviörajoituksen. Vuonna 2017 Paf Groupin kokonaisliikevaihto oli 116,5 miljoonaa euroa ja tuotto 27,6 miljoonaa euroa. Paf Group työllistää noin 400 henkilöä 34 eri maasta, ja sillä on toimipisteet Ahvenanmaalla, Helsingissä, Tukholmassa, Riiassa, Tallinnassa ja Madridissa. Paf on Ahvenanmaan maakuntahallituksen lupien ja sääntelyn piirissä.