Jari Litmanen näkisi Roman Eremenkon Huuhkajien EM-kisajoukkueessa

Kokaiinikärynsä jälkeen jo kohta neljä vuotta pois maajoukkueesta ollut Eremenko on nyt lähellä paluuta Huuhkajiin, Litmanen uskoo: ”Erittäin positiivisia viestejä olen Venäjältä kuullut.” 

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historiallinen arvokisadebyytti saa odottaa vielä vuoden päivät, kun koronaepidemia siirsi kesän EM-kisat vuodella eteenpäin. Suomen kaikkien aikojen maajoukkuetykki Jari Litmanen uskoo, että kisojen siirtyminen voi hyvin jopa palvella Huuhkaja-ryhmää. 

Suurimpana syynä tähän Litmanen näkee mahdollisuuden saada Roman Eremenkon takaisin Suomi-paitaan. Syksyllä 2016 kokaiinin käytöstä kiinni jäänyt Eremenko ei ole sen koommin pelannut Huuhkajissa, vaikka kahden vuoden pelikiellon kärsittyään miehen otteet seurajoukkueessa ovat olleet taas varsin lupaavia. 

– Erittäin positiivisia viestejä olen Venäjältä kuullut. Ennemminkin minulta on kyselty, miksei Roman Eremenko pelaa noilla näytöillä Suomen jalkapallomaajoukkueessa, Jari Litmanen kertoo Unibetin Kuninkaan puhe -podcastissaan.

Huuhkajat saavutti EM-kisapaikkansa ilman Eremenkoa. Moni onkin pohtinut, onko lopulliseen kisajoukkueeseen mielekästä ottaa mukaan pelaajia karsinnat läpäisseen ryhmän ulkopuolelta?

– Romanin ollessa poissa maajoukkue on pelannut hyvin. Mutta potentiaaliltaan Eremenko on hyökkäyspään pallollisessa roolissa yhä Suomen ykköspelaaja, Litmanen näkee.

Eremenkolla nyt vuosi aikaa ”miettiä omia asioitaan”

Jos EM-kisat olisi järjestetty suunnitellusti tänä kesänä, olisi Eremenkon mukaan ottaminen joukkueeseen ollut Litmasen mukaan epätodennäköistä.

– Mutta nyt Eremenko saa yhden vuoden lisää näyttää osaamisensa Huuhkajien valmennukselle, etenkin ensi syksyn ja kevään maaotteluissa. Lisäksi hän saa myös tärkeää ottelutuntumaa seurajoukkueessa sekä aikaa miettiä omia asioitaan.

Litmanen huomauttaakin, että Eremenkon mahdollisesta paluusta maajoukkueeseen päättää Huuhkaja-valmentaja Markku Kanervan lisäksi ennen kaikkea pelaaja itse.

– Eremenko sai yhden vuoden eteen. Nyt se on valmennuksesta ja Roman Eremenkosta itsestään kiinni, että mihin se johtaa. 

Tiedote on vapaasti julkaistavissa ja siteerattavissa, kunhan siinä mainitaan lähde, eli Unibetin Kuninkaan puhe -podcast.

Linkki lähteenä olevaan podcastiin (maajoukkuepuhe alkaa ajasta 47:29): https://fi.unibet.com/uutiset/jalkapallo/veikkausliiga/kuninkaan-puhe-podcast-kuuntele-jari-litmasen-veikkausliiga-ennakko-1.1488684