Jalkapallon EM-kisat 2020 – Miltä näyttää tämän vuoden suosikit

Kesällä käynnistyy jälleen jalkapallon EM-kisat taas neljän vuoden välin jälkeen. Kisat ovatkin ainutlaatuiset sillä meidän kotisuomen Huuhkajat ovat myös mukana kisaamassa UEFA:n pokaalista.

Jalkapallon EM-kisat ovat muutenkin iso juttu, varsinkin tänä vuonna meille suomalaisille. Suomen joukkueen tulevaisuus kuitenkin on vielä epävarmaa ja nyt puhutaan nimenomaan näistä kisoista koska mitä vain voi tapahtua, on toki tarpeeksi iso asia, että olemme kisoihin päässeet karsinnoista, mutta vaikka Suomi onkin lähellä sydäntä, on liian aikaista laskea heitä “suosikeiksi” näissä kisoissa. Veikkaus varmaan antaa kuitenkin kohtuulliset kertoimet Suomen peleille näissä kolmessa kohtaamisessa.

Eurooppalaiset kamppailevat mestaruudesta

Kun puhutaan suosikeista, onkin kyseessä jalkapallon päällysmaat, normaalisti niihin kuuluisi Brasilia, Nigeria ynnä muut, nämä kisat kuitenkin koostuvat eurooppalaisista maista, joten lista on lyhyempi.

Ei tarvitse edes olla mikään jalkapallon superfani, että on tietoinen maista, jotka ovat kovia vastuksia, näihin kuuluu Englanti, Espanja, Ranska sekä Italia ja he ovatkin olleet puheenaiheena suuresti jokaisissa kisoissa.

Englanti ei olekaan mikään vieras maa jalkapallolle, siellä pelataan intohimoisesti pienestä pitäen, vähän kuin Brasiliassakin. Englannin valioliiga on myös yksiä katsotuimpia jalkapalloliigoja, jopa täällä Suomessakin. Todella monella onkin suosikkijoukkue sieltä jollei sitten Italian A-sarjassa. Ehkä tunnetuimpia brittiläisjoukkueita ovat Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea sekä Tottenham. Kovia pelaajia jokaisessa ja moni ihan englantilaisiakin, joita tullaan näkemään kisoissa. Mestarienliigan tämänhetkinen hallitseva mestari löytyykin valioliigasta, Liverpool pitää tätä asemaa jo kuudetta kertaa. Englannilla on huipputasokas joukkue, niin kuin tasokkaammissa kisoissa pitääkin olla. Joukkueeseen kuuluu muun muassa. Tom Heaton, Kyle Walker, Luke Shaw, Danny Rose sekä Harry Kane

Ylempänä mainittu Italian A-sarjassakin löytyy monia tunnettuja joukkueita kuten AS Roma, Juventus sekä Inter. Italian joukkueen kärkinimiä ovat muunmuassa. Mario Balotelli, Marco Benassi sekä Matteo Politano

Espanjan liigasta eli La Ligasta löytyykin muuten puhuttavaa sillä esimerkiksi Real Madrid on voittanut jopa 13 mestarienliigan mestaruutta, tehden siitä joukkueen, jolla on eniten mestaruuksia, myös FC Barcelonalla on viisi mestaruutta. Espanjan jalkapallon maajoukkueen ykköstähtiin kuuluvat Martin Montoya, Nacho, Sergio Ramos sekä myös Álvaro Morata.

Miten onnistuu Saksa?

Myöskin Saksan bundesliigasta löytää useita huippunimiä, kuten Bayern Munchen, Dortmund, Leverkusen sekä RB Leipzig. Bundesliiga on vähän puolituttu liiga, sillä jotkut joko tietävät paljon siitä sekä seuraavat kun taas jotkut eivät siitä tiedä yhtikäs mitään. Verrattuna tunnetumpaan valioliigaan Saksan bundesliiga on enemmän harmaan peitossa tavallisille tallaajille, mutta jalkapallosta kiinnostuneet kuitenkin siitä ovat tietoisia. Saksa kisoissa taas voi olla todella vahva tänäkin vuonna, joukkueesta löytää huippunimiä kuten Manuer Neuer, Thomas Müller, Toni Kroos sekä Jérôme Boateng.

Kisoista tulee kieltämättä jälleen sensaatiomaiset, suomalaisille ehkä enemmän kuin muille (paitsi tietenkin niille, jotka kisat voittaa) ja eihän sitä tiedä vaikka Suomen Huuhkajat yllättävät ja nappaavat pokaalin kotiin. Epätodennäköistä tietenkin, mutta siinä vaiheessa Pojun Poika Saunoo biisi taitaa saada uuden käsityksen. Mutta onhan se toisaalta jo aikakin Suomella, siis päästä maailmankartalle myös jalkapallon osalta. Jääkiekossa olemme pärjänneet uskomattoman hyvin viimevuosina, olemmehan siinä tälläkin hetkellä hallitseva maailmanmestari siinä.

Toki jalkapallo nyt on eriasia, siinä Portugal on hallitsevana mestarina, kun on puhe EM-kisoista. Hallitseva maailmanmestari jalkapallossa taas on Ranska. Ranska ja Portugal ovat molemmat isoja nimiä tällä meidän pienellä mantereellamme ja voi olla, että jompikumpi näiden kahden maan väliltä nappaa pokaalin. Eikä myöskään unohda että juurikin myös ylempänä mainitut Espanja, Englanti, Saksa sekä Italia ovat ehdottomasti mahdollisia voittajia.

Kisoihin kuitenkin on vielä muutama kuukausi aikaa, joten paljon kerkeää käydä sillä välillä, joukkuemuutoksia, parannuksia pelikuvioihin sekä myös loukkaantumisiakin voi sattua jokaisen joukkueen kohdalle.