FC Vitebsk – KuPS otteluennakko ja pelivihje

Kuopiolaiset ottivat kotiottelussa 2-0 voiton Luis Carlos Murillon ja Lucas Rangelin maaleilla toisella jaksolla vierailijoistaan FC Vitebskistä. Kuopiolaisten kapteeni Petteri Pennanen kertoi joukkueen olleen hyvin valmistautunut peliin ja pelaajat tiesivät miten vieraat pelaavat. Valkovenäläiset eivät kuitenkaan ole vielä lyöty sillä kotipelit ovat aina kotipelejä. Joukkueen valmentaja Jani Honkavaara antoi suosionosoitukset joukkueensa maalintekijöille ja varsinkin kauden avausmaalinsa tehneelle Luis Carlokselle.

Kuopiolaisten hallintaa

Kuopion ottelu oli hyvin KuPS:in hallinnassa ja toisella jaksolla tulostakin syntyi, mutta vastustaja tulee pelaamaan Vitebskisä erilaisella taktiikalla ja joukkueen pitää olla valmiina.

Vierasottelussa valkovenäläiset tulevat todennäköisesti pelaamaan vieläkin fyysisemmin, joten KuPSin vierasvoitto ei ole välttämättä vielä kirkossa kuulutettu. Vitebsk on Valko-Venäjän liigassa sijalla 10 ja pystyy kotonaan pelaamaan ihan hyvin sarjan pääjoukkueita vastaan, joten vierastasapeli olisi mielestämme tässä pelattavissa oleva vaihtoehto.

Kerroinseurantaa

Vedonlyönti kohteeseen on jo avoinna ja kertoimissa on hyvä etsiä KuPS:in vierasvoitolle sellaista yli 2,50 kerrointa tai kotijoukkueen 1-0 voittoa tai 2-1 voittoa. Fyysinen valkovenäläisseura tulee pelaamaan aggressiivisemmin kotonaan kuin mitä teki vieraissa ja se samalla avaa tilaa vastahyökkäyksille, mutta voi myös aiheuttaa ongelmia kuopiolaisten puolustuksessa. Esimerkiksi William Hill tarjoaa KuPS:in vierasvoitolle 3,2 kerrointa mikä ei ole yhtään huonompi vaihtoehto.

Ajatuksia torstain otteluun

Kuopiolaisten valmentaja Honkavaara on aiemmin sanonut, että valkovenäläisen Vitebskin pelaajissa on taitavia yksilöitä, joita ei pidä aliarvioida. Ottelulla on molemmille joukkueille myös iso merkitys taloudellisesti sillä voittaja saa suoraan 240 000 euroa + lipputulot, mutta vielä tärkeäpää ja tuloksellisempaa on päästä seuraavalle kierrokselle. Kuopiolaisseuran talous tarvitsee lisärahoitusta ja europelit ovat siihen yksi ainoista mahdollisista keinoista.

Kuopiolaisten maalissa pelaavalla Otso Virtasella on siis näppinsä tavallista enemmän edessä kun joukkue matkustaa Valko-Venäjälle. Virtanen itse kertoo, kuinka europelit luovat oman jännityksensä ja tunnelman.

Honkavaara on tiiminsä kanssa seurannut vastustajaa videolta ja tietää, että vastustajan valmentaja voi heittää joukkueestaan erilaisia variaatioita kentälle ja ainoa keino vieraissa pärjätä on pystyä pelaamaan omaa peliä ilman liikaa vastustajan miettimistä.

KuPS pelasi helmikuun leirillään valkovenäläisseura FC Shahktar Soligorskia vastaan harjoituksissa ja Soligorski on tällä kaudella esiintynyt kotimaan sarjassa selvästi KuPS:in vastustajaa paremmin. Helmikuu oli vain leiritystä, mutta se ja kotivoitto antoivat joitain aktiivisia pointteja valkovenäläiseen jalkapalloon, josta varmasti on hyötyä torstain ottelussa.

KuPS voitti siis kotonaan 2-0 ja maalin tappio riittäisi jatkoon, mutta tasapeli on mielestämme tämän ottelun todennäköisin vaihtoehto, ja jos kertoimet lähentyvät 3,25 tasoa, voisi se olla pelattavissa torstain kohteena.