CAGE-tapahtumat siirtyvät Viaplayhin

Nordic Entertainment Group (NENT Group), pohjoismaiden johtava suoratoistopalvelu, on hankkinut mediaoikeudet Pohjois-Euroopan johtavan vapaaotteluorganisaation Cagen tapahtumiin. Oikeus kattaa kaikki Pohjoismaat yksinoikeudella. Illat näkyvät suorina lähetyksinä Viaplay-palvelussa.

CAGE-tapahtumat tuovat yhteen Suomen eturivin vapaaottelijat sekä heidän ulkomaiset vastustajansa. Ensimmäinen vuoden neljästä otteluillasta nähdään Viaplayssa lauantaina 15.2. Veljeskansojen kirkkaimmat lupaukset kohtaavat CAGE 50 – vapaaottelutapahtuman pääottelussa, kun Lappeenrannan tyrmäysvirtuoosi Edward ”Bad Teddiebear” Walls saa vastaansa 4 perättäistä voittoa Suomessa taistelleen Viron Sten Saaremäen.

”Viaplay on ollut vuosia pohjoismaisen kamppailuyleisön koti ja merkittävimpien urheiluoikeuksien haltija. Olemme niin Cagen kuin pohjoismaisten kamppailufanien puolesta tyytyväisiä siihen, että jatkossa Cage on saatavilla osana kattavaa huippu-urheilukokonaisuutta,  sisältäen esimerkiksi UFC-lähetykset. Yhteistyö Viaplayn kanssa, ja sen myötä Cage-lähetysten saatavuus suorina lähetyksinä kaikissa Pohjoismaissa, tukee loogisesti kansainvälisen kasvun strategiaamme. Nyt Cage näkyy suorina lähetyksinä yli 20:ssä maassa. Pohjoismaiden lisäksi mm. Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Briteissä.”, summaa Cagen toimitusjohtaja One Silvera.

”Meillä on ollut ilo ja kunnia tuoda kamppailu-urheilun tähtihetket kotisohville Viaplayn kautta, niin kotimaisista illoista kuin maailman suurimmilta areenoilta. Cage vahvistaa tarjontaa entisestään tuomalla UFC-tähtien lisäksi myös muut kovimmat kotimaiset vapaottelijat Viaplaylle. Cagella on vahva jalansija Suomessa ja vannoutunut yleisönsä, jonka uskomme löytävän uuden kodin Viaplaysta,” sanoo NENT Group Finlandin vastaava urheilutuottaja Ville Klinga.

CAGE-tapahtumat 2020:

CAGE 50: la 15.2.2020
CAGE 51: la 25.4.2020
CAGE 52: la 12.9.2020
CAGE 53: la 28.11.2020

CAGE 50 – Walls vs. Saaremäe

Norsunluurannikon sisällissodan kauhuja Suomeen lapsena paennut Walls on yksi kotimaan lupaavimpia vapaaottelulahjakkuuksia. Walls on poikkeuksellisen lahjakas pystyottelija kenen vahvuuksiin lukeutuvat räjähtävä nopeus, reaktiokyky ja ottelusilmä. Lappeenrantalainen kasasi vuodessa näyttäviä tyrmäyksiä sisältäneen neljän ottelun voittoputken, mitä seurasi kaksi hajaäänitappiota yli kaksi kiloa ylipainoisia vastustajia vastaan. Tuoreimmassa ottelussaan marraskuussa Walls esitteli yleisölle uuden puolen itsestään viemällä Andrey Hohlovin vaivattoman näköisesti mattoon ja kaivamalla siellä nopean takakuristusvoiton.

”Saaremäe haastoi minut julkisesti otteluun ja otin tietysti hetkeäkään empimättä haasteen vastaan. Siitä vaan kokeilemaan”, Walls tokaisee otteluasetelmasta, ja jatkaa: ”Ottelijana Saaremäe muistuttaa Nate Diazia. Tyyli on samanlainen. Kovakuntoinen ja puskee kolme erää koko ajan eteenpäin. Lyö paljon ja yrittää väsyttää ja pakottaa vastustajansa nyrkkitappeluun. Saaremäen ainoa mahdollisuus voittoon on onnistua painimaan minua vastaan kolme erää ja toivoa, että väsyn.”

Viron Viljandista kotoisin oleva Saaremäe on vuodessa taistellut itselleen neljän ottelun voittoputken. Kaikki voitot on Suomessa käydyistä otteluista, suomalaisia vastustajia vastaan. Suomalainen yleisö onkin jo tämän johdosta sovitellut Saaremäelle ”Finnkiller” lempinimeä, mutta häkin ulkopuolella lempeän oloinen virolainen on kohteliaasti kieltäytynyt kunniasta. Sen sijaan hän esitti julkisen haasteen sarjansa pelätyimmälle tyrmääjälle.

”Walls on erinomainen pystyottelija ja omaa hyvän puolustuspainin. Hänen tyylinsä ja statuksensa kiehtoo minua ja hän on mielenkiintoinen palapeli ratkottavaksi. Siksi haastoin hänet. Omat vahvuuteni ovat pystyottelemisessa, otteluälyssä ja paineenhallintakyvyssä, sekä siinä, että onnistumme taustatiimini kanssa luomaan täydellisen ottelustrategian mitä kurinalaisesti onnistun noudattamaan. En halua ennustaa matsin lopputulosta, mutta sen sanon, että se tulee olemaan odottamisen arvoinen ja teidän tulee nähdä se!”, Saaremäe hehkuttaa tulevaa ottelua.

Tästä ottelun ennakkotunnelmiin. 

NENT Group näyttää yli 50 000 tuntia maailman parasta suoraa urheilua joka vuosi suoratoistopalvelun ja tv-kanavien kautta. Yhtiön oikeuksiin Suomessa kuuluu mm. NHL ja KHL-jääkiekko, Valioliiga, Bundesliiga, jalkapallon Nations League, NFL, nyrkkeily, UFC, tennis, koripallo, käsipallo ja golf. NENT Group tulee myös olemaan FIS-talvilajien pohjoismainen koti vuodesta 2021 lähtien.